reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

reklama
ja mam maly problem z imionami bo szukamy takiego "miedzynarodowego" co bedzie mozna bez trudu wymowic i w polsce i w niemczech. dla dziewczynki bardzo pogoba mi sie Sofia (polska Zosia) a dla chlopca Bastian, ale wszystko moze sie zmienic :)

sempe, Aleksander? A nie na „R”? :-D A mnie się podoba i Olek, i Alek, i Aleks też może być.
natasszzka87, Laili żadnej nie znam (nie licząc tej z piosenki), ale mnie się to imię jakoś nie widzi. Ale to dlatego, że – jak dla mnie – nie ma żadnego ładnego zdrobnienia. Dla mnie osobiście takie imiona odpadają. Ale za to zerkając na moją ulubioną stronę z rankingiem warszawskich imion – 2 Laile ;-). Więc Maleństwo miałoby imienniczki.

U nas Ula od samego początku i tak zostanie. Z chłopakiem mielibyśmy większy problem bo parę nam się podobało m.in. Antek i Filip, ale co się odwlecze to nie...

dzag, ja też jestem zwolenniczką polskich imion i nawet o zdrobnienie tu nie chodzi, chociaż to też istotne.

Laila napewno nie będzie- skoro musimy być razem w Urzędzie więc nie przejdzie:tak: Zostaje Amelia- Amelka zresztą Oliśku już się też przyzwyczaił:tak:

u mnie Kajetan, Kacper bądź Filip ;) nie mogę się zdecydować :-)

Wszystkie trzy mi się podobają. Ja brałam pod uwagę jeszcze Krzysia, ale chyba będzie Kajetan. Ja nie wyobrażam sobie już innego imienia dla synka. Oryginalne i dostojne, ale zabawne zarazem. Rodzina się trochę krzywi, że nie myślimy o tym, że mały Kajtuś (wersja zdrobniała się podoba) kiedyś dorośnie. Sama nie wiem i biję się z myślami. Inne imiona mi po prostu nie pasują. A co Wy myslicie o tym imieniu?

Kiwusia, nie przejmuj się rodziną! U nas też się część na Anielkę krzywiła. Ale nic im do tego. Nie są to imiona obraźliwe i wcale nie takie strasznie rzadkie, więc nie ma się co przejmować :)

My zdecydowaliśmy się na Anielkę m.in. dlatego, że ma mnóstwo wariantów - na poważnie: Aniela, na dziecięco: Anielka, no i wiele innych odmian: Anulka, Nela itp. Będzie sobie mogła Córeczka wybrać :)

reklama
Do góry