reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Pociech :D

u nas jeszcze watpliwosci sa ,ale mi coraz bardziej podoba sie imie Adam i jakos tak mi pasuje Adas do naszego synka;D druga opcja to Jas ale M kreci nosem, wiec jak sie nie przekona to Jas bedzie na drugie;)

reklama
Ja odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży zerkam sobie na ta stronę: Popularne imiona nadawane w Warszawie - imię dla chłopca i dla dziewczynki . Na początku sprawdzałam jak bardzo popularne są imiona, które brałam pod uwagę dla naszego Bąbla. Bo nie chciałam, żeby było zbyt dużo chłopców o tym samym imieniu, co mojego synka. Ale teraz zerkam tam już tylko z ciekawości i jak tylko chcę sobie poprawić humor czytam, jakie cuda rodzice wymyślają. Moim hitem ostatnio są :-D:
- chłopcy: Żyraf, Myszon, Belzebub (choć nie chce mi się wierzyć w to, że któryś urząd coś takiego przyjął), Rodion i wszelkie dziwaczne wersje zagranicznych imion, na przykład naszego poczciwego Ksawerego.
- dziewczynki: Jarzyna, Guantanamera, Cypinia i znowu wszelkie dziwacznie pisane imiona zagraniczne.
Dużo tam takich kwiatków. Aż nie wiem, czy można wierzyć w to, że faktycznie ktoś tak nazwał dzieci.
Swoją drogą - fajny ten dodatek do GW macie w Warszawie. Tez bym się pochwaliła moim Maleństwem, a co :-). Ale w Krakowie na coś takiego nie wpadli.

Ostatnia edycja:
no u nas plany zmieniły się diametralnie jak okazało się ze chłopak jest!!!:szok:

a więc będzie ALEKSANDER:-) ale biada jak ktos będzie na niego wołał OLEK CZY OLUŚ - paskudnie to brzmi... u nas skrótem będzie ALEKS:-)

sempe ja Cię dziś sledzę:-p Jak wołam na Mojego Oliviera Oluś to wszyscy myślą, ze to właśnie Aleksander i się zawsze wkurzam:-D:-D

Mój wymyślił, że może zamiast Amielii damy Laila :eek:znacie kogos z takim imieniem?

Nataszka mi się z Ericiem claptonem tylko kojarzy :)) będziecie zdrabniać do niej jakoś?? Laleczka:-D
Sampe a mi akurat się Olek podoba a Aleks to od Aleksego ale kto się będzie czepiał też ładnie;-)

tak tak Aleks to zdrobnienie od Aleksy ale jakos za mało brzmi dostojnie:-) więc wybrałam Aleksander i wiem ze niektórzy wołają Aleks:-)
Laila nie znam nikogo i nie słyszałam w Polsce takiego imienia

Nataszka, w rodzinie mojego Męża jest mała Laila ;) Świetne dziecko ;) Ale ona mieszka w Kanadzie, a do tego ma tatę z Madagaskaru, więc mogą szaleć z imiona mi ;)

reklama
Dzięki dziewczyny, włąśnie mi się ta Laila nie Polskim imieniem wydawało. Mam nadzieję, że się rozmyśli.
A powiedzcie mi jak my nie jesteśmy małżeństwem to Mój może sam zarejestrować Małą czy musimy razem?

Do góry