reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych najmłodszych

Leia - chyba mozna bo w kosciele niedawno na chrzty sie zalapalismy i wlasnie takie imie bylo dla jednej z dziewczynek

reklama
Moja siostra jeszcze kilka dni po porodzie myślała nad imieniem dla córci, tak że nie martwcie się dziewczyny :) A zdarza się, ze rodzice mają od dawna wybrane imię, a potem, po pierwszym spojrzeniu na swojego noworodka dochodzą do wniosku, że ta mała buźka wygląda jednak na kogoś innego ;)
Kitki, ale zbuntowana ta Twoja córa ;) Fajnie, ze bierze udział przy wyborze, ale może warto jej uświadomić, że decyzję podejmują rodzice? No i, że jak sama zostanie mamą-być może chłopca-to Jej faworyt Antek będzie zarezerwowany specjalnie dla Jej synka:)
Ja od każdego słyszę jakieś historie odnośnie dzieci z tym, czy innym imieniem, aż mnie to męczyć zaczyna. Jakby samo imię piętnem się kładło na charakterze człowieka i każdego czyniło takim samym, eh. A czy ładne, czy nie - cóż, to już jest bardzo subiektywne ;)
Ja najmniej lubię imiona typu Fabian, Gracjan, ale dlaczego -?- nie umiem wyjaśnić ;)

Drobi - fakt corka ma charakterek po mamusi i tatusiu;) no nic musimy dzis z nia pogadac. Jak nie bedzie aferzyc za bardzo to w nagrode pozwole jej wybrac lozeczko, tzn kolor bo model to wiadomo ze my wybieramy:)

Mnie drazni ze na kazdym kroku jak powiem jakie imie wybralismy to zaraz slysze opowiesci o znajomej danej osoby o tym samym imieniu i o tym jaka jest. I zawsze to sa mile cechy no ale cholera... Jakby to jak damy na imie definiowalo ze moje dziecko bedzie takie jak ktos inny.
A jak mi podspiewuja piosenki disco polo po uslyszeniu ze bedzie Aleksandra to budzi sie we mnie morderczy instynkt :realmad:

A ja osobiscie zadnej Oli nie znam, jedynie kojarze z widzenia pare dziewczyn o tym imieniu.

Raz juz sie wkurzylam i nie chcialam mowic jakie imie, w koncu kolega wyciagnal, to stwierdzil "nie no, w sumie przeciez ladne imie"... Jakbym nie chciala poowedziec ze wstydu ze brzydkie imie wybralismy oO

Kitki wszystkie imiona ladne, Igor bardzo meskie i intrygujace :D

Od dzis nosze w brzuszku Dawida:)
Corka o dziwo nie robila afery o Antosia jak jej wytlumaczylismy ze nie chcemy zeby bylo kilku antkow w klasie. Od razu zaczela opowiadac ze u niej sa dwie marysie i pani musi do nich po nazwisku mowic i ze ok. Robila konkursy rozne na te 3 imiona:D nawet losowanie bylo i dziwnym trafem wygral Dawid ;) ja chcialam ignasia. Maz adasia. Corka dawida. Mi tak naprawde bylo obojetne aby juz wybrac. No moze adas mi nie lezal. A tak wszyscy zadowoleni a corka przeszczesliwa bo wybralismy jej imie. A ze byla grzeczna nie robila afery ani nic to wybrala jeszcze lozeczko z safari i mowi ze dzis jest bardzo fajny dzien:D

Dawid pieknie :D super ze cala rodzinka jest zadowolona :D

Przeczytalam jeszcze raz Twoje posty i widze ze rozwazaliscie Ignasia, nie wiem co ja z tym Igorem ;)

Kitki to super że już imię wybrane :-)
Z tego co wiem to w pl można nadać już obcobrzmiace imię, przepis wszedł w życie chyba z rok temu.
U nas niby ma być Julka, mąż wybrał, mnie się nie podoba coraz bardziej to imię.

Kitki wybraliście śliczne imię dla synka a raczej córcia śliczne wybrała - te konkursy to chyba były ustawione, co?? ;)

reklama
Ona tak kombinowala zeby dawid wygral ze az slodko to wygladalo. Nie wsciekala sie, nie plakala tylko poskladala karteczki i jazala losowac kazdemu po 3 razy i jak wyciagnelam dawida przypadkiem to ona zapamietala i pozniej kombinowala zeby tez to wyciagnac i mezowi tak podlozyla zeby tez wyciagnal. Udawalismy ze nie widzimy;) to imie tez nam sie podobalo wiec ok niech jej bedzie

Do góry