reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych najmłodszych

Leia - chyba mozna bo w kosciele niedawno na chrzty sie zalapalismy i wlasnie takie imie bylo dla jednej z dziewczynek

reklama
Moja siostra jeszcze kilka dni po porodzie myślała nad imieniem dla córci, tak że nie martwcie się dziewczyny :) A zdarza się, ze rodzice mają od dawna wybrane imię, a potem, po pierwszym spojrzeniu na swojego noworodka dochodzą do wniosku, że ta mała buźka wygląda jednak na kogoś innego ;)
Kitki, ale zbuntowana ta Twoja córa ;) Fajnie, ze bierze udział przy wyborze, ale może warto jej uświadomić, że decyzję podejmują rodzice? No i, że jak sama zostanie mamą-być może chłopca-to Jej faworyt Antek będzie zarezerwowany specjalnie dla Jej synka:)
Ja od każdego słyszę jakieś historie odnośnie dzieci z tym, czy innym imieniem, aż mnie to męczyć zaczyna. Jakby samo imię piętnem się kładło na charakterze człowieka i każdego czyniło takim samym, eh. A czy ładne, czy nie - cóż, to już jest bardzo subiektywne ;)
Ja najmniej lubię imiona typu Fabian, Gracjan, ale dlaczego -?- nie umiem wyjaśnić ;)

Drobi - fakt corka ma charakterek po mamusi i tatusiu;) no nic musimy dzis z nia pogadac. Jak nie bedzie aferzyc za bardzo to w nagrode pozwole jej wybrac lozeczko, tzn kolor bo model to wiadomo ze my wybieramy:)

Mnie drazni ze na kazdym kroku jak powiem jakie imie wybralismy to zaraz slysze opowiesci o znajomej danej osoby o tym samym imieniu i o tym jaka jest. I zawsze to sa mile cechy no ale cholera... Jakby to jak damy na imie definiowalo ze moje dziecko bedzie takie jak ktos inny.
A jak mi podspiewuja piosenki disco polo po uslyszeniu ze bedzie Aleksandra to budzi sie we mnie morderczy instynkt :realmad:

A ja osobiscie zadnej Oli nie znam, jedynie kojarze z widzenia pare dziewczyn o tym imieniu.

Raz juz sie wkurzylam i nie chcialam mowic jakie imie, w koncu kolega wyciagnal, to stwierdzil "nie no, w sumie przeciez ladne imie"... Jakbym nie chciala poowedziec ze wstydu ze brzydkie imie wybralismy oO

Kitki wszystkie imiona ladne, Igor bardzo meskie i intrygujace :D

Od dzis nosze w brzuszku Dawida:)
Corka o dziwo nie robila afery o Antosia jak jej wytlumaczylismy ze nie chcemy zeby bylo kilku antkow w klasie. Od razu zaczela opowiadac ze u niej sa dwie marysie i pani musi do nich po nazwisku mowic i ze ok. Robila konkursy rozne na te 3 imiona:D nawet losowanie bylo i dziwnym trafem wygral Dawid ;) ja chcialam ignasia. Maz adasia. Corka dawida. Mi tak naprawde bylo obojetne aby juz wybrac. No moze adas mi nie lezal. A tak wszyscy zadowoleni a corka przeszczesliwa bo wybralismy jej imie. A ze byla grzeczna nie robila afery ani nic to wybrala jeszcze lozeczko z safari i mowi ze dzis jest bardzo fajny dzien:D

Dawid pieknie :D super ze cala rodzinka jest zadowolona :D

Przeczytalam jeszcze raz Twoje posty i widze ze rozwazaliscie Ignasia, nie wiem co ja z tym Igorem ;)

Kitki to super że już imię wybrane :-)
Z tego co wiem to w pl można nadać już obcobrzmiace imię, przepis wszedł w życie chyba z rok temu.
U nas niby ma być Julka, mąż wybrał, mnie się nie podoba coraz bardziej to imię.

Kitki wybraliście śliczne imię dla synka a raczej córcia śliczne wybrała - te konkursy to chyba były ustawione, co?? ;)

reklama
Ona tak kombinowala zeby dawid wygral ze az slodko to wygladalo. Nie wsciekala sie, nie plakala tylko poskladala karteczki i jazala losowac kazdemu po 3 razy i jak wyciagnelam dawida przypadkiem to ona zapamietala i pozniej kombinowala zeby tez to wyciagnac i mezowi tak podlozyla zeby tez wyciagnal. Udawalismy ze nie widzimy;) to imie tez nam sie podobalo wiec ok niech jej bedzie

Do góry