reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych najmłodszych

reklama
Kitki my też pertraktujemy od wczoraj. Nasi faworyci to Mateusz i Igor. Wczoraj mąż dorzucił do puli jeszcze Kacpra i Mikołaja oraz Kajetana, którego od razu odrzuciłam mimo, że imię ok ale na chwilę obecną za bardzo kojarzy mi się z tą medialną sprawą co to ostatnio ciągle w wiadomościach słychać.
Mi się Antek i Ignaś podobają, ale mój mąż kategorycznie odrzucił. Osobiście chciałabym Igora, ale mój mąż mówi że trochę mu się kojarzy to imię z rosyjskim mafiozem :) Mateusz też ładne, z pewnością bardziej neutralne, ale bardzo popularne ostatnio.

Kitki wszystkie propozycje ładne, a Antosiów w waszym otoczeniu dużo? Bo niby popularne imię ale ja osobiście nie znam żadnego Antosia , bo może to od regionu Polski zależy. Tak jak kiedyś był szał na Julie i moja siostra nie chciała dać córce tak na imię (chociaż bardzo jej się podobało) bo podobno bardzo popularne a jak co do czego doszło to ani w szkole ani nawet w bliskim otoczeniu jest tylko jedna i to o 4 lata młodsza :D

Schauma też chciałam Igora no ale w drodze selekcji wybraliśmy Michała.

Kitki Ignas piękne imię :) bardzo pozytywnie mi się kojarzy z postacią z książek Musierowicz :)

Schauma u was same fajne typy :) Mateusz ma na imię mój brat, więc juz na wstępie zawsze będę kochać to imię. jest świetnym facetem :) a Igor jest rzadkim imieniem, męskim, bardzo ładnym :)

Ja mam Majkę, a Majek na placu zabaw jest od groma... A teraz dojdzie Antoś, tak jak wspominała Kitki - baaardzo teraz popularne, ale trudno. W moim otoczeniu (czyt. rodzina i znajomi) są jedynymi osobami posiadającymi takie imiona :)
Kitki trzymam kciuki, że Wam się powiedzie ;)
Wy piszecie, że mężowie krytykują imiona i że ciężko coś wybrać, a mi wczoraj znajoma mówiła typy swojego męża dla córki.... Leeloo, Galadriela, Leia - wszystkie z filmów. Całe szczęście w PL nie można nadać takiego imienia :D

reklama
Do góry