reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych najmłodszych

Ja chciałam kalinke, ale mój m się uparl nad Julia i tyle. Zła jestem i jakoś nie mogę się przekonać, nie pasuje mi to imię dla naszej dzidzi :mad:

reklama
aniabuu o kurcze, to pogadaj z mężem bo nie może tak być, ze nie podoba Ci się imię własnego dziecka.. moze wymyslicie całkiem nowe żeby nie było, ze któres z was "wygrało"?

M już chodzi, glaszcze brzuch i wola " moja juleczka ", wszystkim już powiedział że będzie Julka i nawet nie chce słyszeć o zmianie imienia. nic mi nie pozostało jak zaakceptować i przyzwyczaić się do tego że będzie Juleczka :-)

Dzieki dziewczyny:) ciesze sie ze to juz za nami bo mnie meczylo ze synek taki bezimienny.

Aniabuu- u nas tez byl duzy problem bo to co ja chcialam to maz kategorycznie nie i na odwrot. W koncu odrzucilismy te wszystkie imiona i szukalixmy konsensusu bo nie wyobrazam sobie bym nazwama syna i zeby mi sie nie podobalo. Maz zreszta tez.

:)
Ania ja jest Aleksandra:) tyle fajnych zdrobnien jest. Ja tylko Olka nie lubię ale mało kto tak do mnie mówi.
A Leia, cóż mi się bardzo podoba, tak jak Emma i Leila. Ale najbardziej i tak uwielbiam moją Mije:p
Klaczek nie wiedzialam :D Olka brzmi oschle, tak jak Anka w moim przypadku. Moje ciocie sie uparly i wolaja na Małą Oleńka, mi to jakos zle brzmi, cos czuje ze bede musiala je sprostowac z biegiem czasu :p

reklama
Aniu, mnie ciotki też ciągle strofują czemu mówię do małej Laura a nie Laurka albo Laurunia, przecież to mała dziewczynka. A mi się po prostu Laura najbardziej podoba i tak będę do niej mówiła. Ale nie przeszkadza mi jak ktoś zdrobniale do niej mówi, byle mi się nie wtrącał do tego jak nazywam moje dziecko :)

Do góry