reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych najmłodszych

Ja chciałam kalinke, ale mój m się uparl nad Julia i tyle. Zła jestem i jakoś nie mogę się przekonać, nie pasuje mi to imię dla naszej dzidzi :mad:

reklama
aniabuu o kurcze, to pogadaj z mężem bo nie może tak być, ze nie podoba Ci się imię własnego dziecka.. moze wymyslicie całkiem nowe żeby nie było, ze któres z was "wygrało"?

M już chodzi, glaszcze brzuch i wola " moja juleczka ", wszystkim już powiedział że będzie Julka i nawet nie chce słyszeć o zmianie imienia. nic mi nie pozostało jak zaakceptować i przyzwyczaić się do tego że będzie Juleczka :-)

Dzieki dziewczyny:) ciesze sie ze to juz za nami bo mnie meczylo ze synek taki bezimienny.

Aniabuu- u nas tez byl duzy problem bo to co ja chcialam to maz kategorycznie nie i na odwrot. W koncu odrzucilismy te wszystkie imiona i szukalixmy konsensusu bo nie wyobrazam sobie bym nazwama syna i zeby mi sie nie podobalo. Maz zreszta tez.

:)
Ania ja jest Aleksandra:) tyle fajnych zdrobnien jest. Ja tylko Olka nie lubię ale mało kto tak do mnie mówi.
A Leia, cóż mi się bardzo podoba, tak jak Emma i Leila. Ale najbardziej i tak uwielbiam moją Mije:p
Klaczek nie wiedzialam :D Olka brzmi oschle, tak jak Anka w moim przypadku. Moje ciocie sie uparly i wolaja na Małą Oleńka, mi to jakos zle brzmi, cos czuje ze bede musiala je sprostowac z biegiem czasu :p

reklama
Aniu, mnie ciotki też ciągle strofują czemu mówię do małej Laura a nie Laurka albo Laurunia, przecież to mała dziewczynka. A mi się po prostu Laura najbardziej podoba i tak będę do niej mówiła. Ale nie przeszkadza mi jak ktoś zdrobniale do niej mówi, byle mi się nie wtrącał do tego jak nazywam moje dziecko :)

Do góry