reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków.

Jonasz ładne to będzie joszko tak w zdrobnieniu a samuel to tak jakoś biblijnie tobiasz jakie ma zdrobnienie ? Mi to sie śmiać chce jak próbuje polskie imiona wymówić po angielsku i tak popełniłam błąd bo mam maxa i alexa ale wołam Oli i teraz idziemy do przedszkola i juz musiałam wytłumaczyć ze on nie jest alex a Oli przecież nie będzie nikogo słuchał jak zaczną go wołać alex
A może Gustaw albo Kazimierz:) moj sie tak śmiał z tych imion kupek jeden

reklama
Nie wiem ja też dla chłopca zero pomysłu i coś myślę że dlatego będzie chlopiec hehe ciekawe

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Alex u mnie ma byc Ale x ale juz szwagier do mnie oo to Olek przeciez a ja jakbym chciala Olka to tak bym dala na imie . Olka nie chce bo brat meza ma syna Olka :/

Finkemma u mnie jest alexander niektórzy zdrabniam alex właśnie moj kolega mówi Alek i mu ciagle gadam ze to Oli jest
Ewel wczoraj przejrzałam w necie listę popularnych imion chłopięcych i nic mi nie podoba sie ja mam w rodInie Dionizego takie mało popularne albo Ryszard tez jest fajne rysiu :)

Ach to Ty masz Alexandra na wszystkich Alexandrow mowia Olek myslalam ze masz syna Alexa krotko tak. Kurcze zebym ja gafy nie walnela ze wszyszcy Olek beda wolac .

kasieczna, rozumiem co czujesz, oby te nasze Oliwki sie potwierdzily hehe chociaz ja podejrzewam ze jednak syn bedzie- u nas rodzinie 90% chlopaczkow :)

mama u mnie tez wisi lista imion na lodowce :) mi sie tez z chlopiecych imion oprocz naszych 2 typow kamila i mateusza to podobaja dawid i lukasz ( za granica chyba to lukas )

finkemama a mi osobiscie tez podoba sie imie Aleksander ale zeby mowili alek lub alex nie Olek, mam znajoma ktora kazala i w przedszkolu i znajomym mowic wlsnie alek lub aleks i sie przyjelo nikt nie mowi olek- wtedy poprawia a potem sie przyzwyczajaja

Finkemma jest alexander i jak nawet wpisuje w papiery to piszą alex bo łatwiej tylko palnelam gafę przy maxie bo angielska wersja jest z dwoma ll interwencji wszystkich papierach sie myła muszę podzwonić i sie dowiedzieć jak to mozna zmienić
Dddmala znam chyba z 3 małych lukaszow nie wiem może w jakimś serialu ostatnio sie jakiś Łukasz pojawił :) minusie Łukasz złe kojarzy bo to imię mojego eks wiec odpada kompletnie :)

reklama
Mi też imię Aleksander się podoba, tylko właśnie zrobienie Olus to już tak jakoś nie bardzo.
Oj ciężko z ładnymi imionami dla chłopców i wybór dużo mniejszy niż dla dziewczynek :/ no ale coś trzeba będzie wybrać.

Do góry