reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków.

reklama
Nam sie podoba Ida i tak juz u nas zostanie, ale zeby nie sugerowac sie co mysla inni nikomu na razie nie mowimy. To i tak tylko nasz wybór. Jak ktos pyta to mowie, ze nie jestesmy jeszcze zdecydowani i dlatego nie mowimy.

U Nas będzie STASIU :-) po świętej pamięci ukochanej babci mojego męża. Ona była Stanisława a nasz synek będzie Stasio :-) starszy syn ma imię po moim ukochanym dziadku. więc my rodzinne wybieraliśmy imiona :-)

U nas coraz bardziej skłaniam się ku Jasiowi... podoba mi sie w kazdej formie tylko teraz musze meza przekonać zeby do brzucha Kazimierz nie mówił ;)

A może Antoni ja tez mam problem boje sie ze sobie język połamią na imieniu ja mam nazwisko dwuczłonowe i już czasem mam pompę jak ktoś chce je wymówić

dddmala - jak masz na imię? daj pomysły tym co nie wymyślili dla dziecka;)

Wy wybraliśmy Michała. Dłuugo się zastanawialiśmy, nic nam się nie podobało, a jak podobało to stwierdziliśmy, że jest zbyt popularne.
Ostatecznie stanęlo na Michale, bo miał mieć tak na drugie - po moim ukochanym bracie. W nosie mam, że teściowa co się widzimy pyta czy już wymyśliliśmy imię i rzuca 50 innych, bo jej się Michał nie podoba ;P

Mojej teściowej też wybrane przez na imię się nie podoba ale dla mnie to nic nie znaczy - to jej problem.
Imię dla naszych dzieci wybieramy my, teściowa miała już swoją szansę.

Sylka, ja jak byłam w pierwszej ciązy i myśleliśmy, że będzie chłopak (bo w rodzinie od pokoleń rodzą się same chłopaki) to mówiliśmy do brzucha Czesiek :-). A później Czesiek okazał się być dziewczynką :)

reklama
No to by bylo jakby Kazik okazal sie dziewczynką ;) ale raczej wątpię za dobrze mu sie przyjrzał dr . My jeszcze nie zdecydowalismy mąż sie smieje zeby byl Pawel bo pasuje do Piotra. Tylko ze on jest Paweł. I mowi ze jak syn podrosnie ja bede wolac paaaweeel choć mi pomóż to on na to mlody mama cie woła ;)

Do góry