reklama
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Pat ja sie z Wami czuje mega zzyta A to ze komus nie spodobal sie moj post to juz nic na to nie poradze. Mi tez sie kiedys nie podobala wypowiedz do imienia bodajze Amelia i po prostu tego nie komentowalam zeby wlasnie nie wzbudzac niepotrzebnych emocji.
Myla Novak
Fanka BB :)
Amen
magdalenaanna29
Fanka BB :)
Każda z nas ma prawo napisać co myśli o danym imieniu, a reszta musi to uszanować i zaakceptować lub po prostu odpuścić. Ja wcześniej pisałam, że imię Wojtek mnie przeraża ze względu na mojego teścia... jest obibokiem, pijakiem i największym patogenem jakiego znam! Ale znam też Wojtka zupełne przeciwieństwo. Przystojny, zadbany, pracowity i doskonały w każdym kawałku. Teraz przy wyborze imienia dla synka - Mikołaj było równie dyskusyjne. Nie znam żadnego fajnego Mikołaja, ale uważam, że to nie imię świadczy o człowieku, tylko jego zachowanie i kultura osobista, która wyniesie z domu.
Wiec nie ma się co fachować, unosić czy co tam jeszcze, tylko dążyć do swoich przekonań i żyć w zgodzie z samym sobą. Reszta ludzi i ich opinie nie mogą być dla nas podstawą do podejmowania decyzji, zwłaszcza tak ważnych jak imię dla dziecka...
ale się namądrowałam zmykam spać. Dobrej nocy ;-) :-)
Wiec nie ma się co fachować, unosić czy co tam jeszcze, tylko dążyć do swoich przekonań i żyć w zgodzie z samym sobą. Reszta ludzi i ich opinie nie mogą być dla nas podstawą do podejmowania decyzji, zwłaszcza tak ważnych jak imię dla dziecka...
ale się namądrowałam zmykam spać. Dobrej nocy ;-) :-)
marela
Podwójna marcóweczka ;)
Chyba długo tu nie zagladalam .
Temat jest trudno zamknac bo wiem sama po sobie ze on bedzie sie powtarzal. Zaraz nastepna wrzuci swoje i bedzie o tym imieniu. Kazda z nas ma inne skojarzenia do rożnych imion. Ja osobiście znam Tadka - super facet czy Wojtusia- kolega mojego syna i też śiwetne dziecko. Ale osobiscie bym tak nie nazwała z tego wzgledu ze mi podobaja sie inne imiona.
Iza- Nie tak dawno dalam propozycje swoich imion i tez imie zostało skrytykowane bo to bo tamto. Ale mnie to nie urazilo, bo
dokładnie myśle identycznie i pod tym co napisała Tabasia podpisuje sie dwoma rekami i nogami.
Zreszta ile ludzi tyle gust. I o to chodzi. Co to by był za swiat jakby chodzily po nim same np. Adasie i Filipki (wybór imion przypadkowy )
Mnie wkurza tylko jak ktos sie smieje z imienia - "hahahahah ale beznadziejne" itp. A to ze mamy skojarzenie to normalne. Ja na drugie mam Edyta i do tej pory wstydze sie przyznac bo nie lubie tego imienia ze wzgledu ze kojarzy mi sie z dzieciństwa z jedna koleżnaka której nie znosilam , takie cieple kluchy . I mimo ze znam kilka fajnych dziewczyn o tym imieniu nie moge sie przemoc.
A z rugiej strony wyobrazcie sobia nasza rozmowe .
- u mnie bedzie Alan
- o jakie słodkie ( i tak 20 odpowiedzi )
- a u mnie Franio
- o boskie ..... ( itd)
- no wasze imina so świetne my zdecydowlisśmy sie na ......
- wow super (nastepne 20 odpowiedzi słodzenia )
Laski bieg na luz i bezdzie OK
Temat jest trudno zamknac bo wiem sama po sobie ze on bedzie sie powtarzal. Zaraz nastepna wrzuci swoje i bedzie o tym imieniu. Kazda z nas ma inne skojarzenia do rożnych imion. Ja osobiście znam Tadka - super facet czy Wojtusia- kolega mojego syna i też śiwetne dziecko. Ale osobiscie bym tak nie nazwała z tego wzgledu ze mi podobaja sie inne imiona.
Iza- Nie tak dawno dalam propozycje swoich imion i tez imie zostało skrytykowane bo to bo tamto. Ale mnie to nie urazilo, bo
Osobiscie mam w dupie jakie komu imiona sie podobaja i tez mam w dupie kto co mysli o imionach ktore ja wybieram. I nie potrzebuje sie uswiadamiac ze imie ktore wybieram jest ok albo rozkminiac znaczenia imion.
dokładnie myśle identycznie i pod tym co napisała Tabasia podpisuje sie dwoma rekami i nogami.
Zreszta ile ludzi tyle gust. I o to chodzi. Co to by był za swiat jakby chodzily po nim same np. Adasie i Filipki (wybór imion przypadkowy )
Mnie wkurza tylko jak ktos sie smieje z imienia - "hahahahah ale beznadziejne" itp. A to ze mamy skojarzenie to normalne. Ja na drugie mam Edyta i do tej pory wstydze sie przyznac bo nie lubie tego imienia ze wzgledu ze kojarzy mi sie z dzieciństwa z jedna koleżnaka której nie znosilam , takie cieple kluchy . I mimo ze znam kilka fajnych dziewczyn o tym imieniu nie moge sie przemoc.
A z rugiej strony wyobrazcie sobia nasza rozmowe .
- u mnie bedzie Alan
- o jakie słodkie ( i tak 20 odpowiedzi )
- a u mnie Franio
- o boskie ..... ( itd)
- no wasze imina so świetne my zdecydowlisśmy sie na ......
- wow super (nastepne 20 odpowiedzi słodzenia )
Laski bieg na luz i bezdzie OK
Mój mąż to Tadeusz :-) jest najwspanialszym człowiekiem, jakiego znam, ale nie uraziły mnie Wasze wpisy na ten temat, bo też mam uraz do różnych imion, a może nie tyle uraz do imion, co kojarzą mi sie z osobami, których nie lubię i tyle.
Np. imię Krzysztof uważam za bardzo ładne, ale kojarzy mi się z wieloletnim przyjacielem mojego męża, który okazał sie oszustem i szują, oszukał nas na kilkadziesiąt tysięcy zł i przez niego popadliśmy w poważne kłopoty finansowe, nie wspominając o tym, że mój mąż bardzo to przeżył, bo mu bardzo ufał, a tak strasznie sie na nim zawiódł. No i w życiu nie dałabym dziecku tak na imię, co nie znaczy, że u innych to imię mnie razi.
Jednak trochę zrozumienia Izie też się należy, w ciąży ma prawo do burzy hormonalnej i nadmiernego reagowania na różne rzeczy, więc lepiej już naprawdę zakończyć ten temat i nie obrażać sie na siebie wzajemnie :-)
Mój mąż to sie zupełnie poddał, nie chce mu się wymyślać imienia, zgadza się na moją Małgosię, mówi, że mu się podoba najbardziej, leń jeden... a chciałabym, żeby jednak swoje propozycje też podał, bo może jakieś inne imię jeszcze badziej mi się spodoba...
Np. imię Krzysztof uważam za bardzo ładne, ale kojarzy mi się z wieloletnim przyjacielem mojego męża, który okazał sie oszustem i szują, oszukał nas na kilkadziesiąt tysięcy zł i przez niego popadliśmy w poważne kłopoty finansowe, nie wspominając o tym, że mój mąż bardzo to przeżył, bo mu bardzo ufał, a tak strasznie sie na nim zawiódł. No i w życiu nie dałabym dziecku tak na imię, co nie znaczy, że u innych to imię mnie razi.
Jednak trochę zrozumienia Izie też się należy, w ciąży ma prawo do burzy hormonalnej i nadmiernego reagowania na różne rzeczy, więc lepiej już naprawdę zakończyć ten temat i nie obrażać sie na siebie wzajemnie :-)
Mój mąż to sie zupełnie poddał, nie chce mu się wymyślać imienia, zgadza się na moją Małgosię, mówi, że mu się podoba najbardziej, leń jeden... a chciałabym, żeby jednak swoje propozycje też podał, bo może jakieś inne imię jeszcze badziej mi się spodoba...
Ostatnia edycja:
Wildze temat gorący.
U nas będzie Gustaw Franciszek.
Koleżanka w pracy jak się dowiedziała to wypaliła z tekstem "Oj a jest tyle ładnych imion..."
Jej komentarz mnie rozwalił ale cóż każdy ma swoje gusta i guściki. Jej córka ma na imię Amelia i ja tak w życiu bym nie nazwała dziecka ale to już każdy rodzic decyduje i mi g... do tego.
A co do Mikołaja to mój Antos ma tak na drugie i synek koleżanki jest Mikołaj i to super chłopaki
U nas będzie Gustaw Franciszek.
Koleżanka w pracy jak się dowiedziała to wypaliła z tekstem "Oj a jest tyle ładnych imion..."
Jej komentarz mnie rozwalił ale cóż każdy ma swoje gusta i guściki. Jej córka ma na imię Amelia i ja tak w życiu bym nie nazwała dziecka ale to już każdy rodzic decyduje i mi g... do tego.
A co do Mikołaja to mój Antos ma tak na drugie i synek koleżanki jest Mikołaj i to super chłopaki
reklama
Ja jak mówiłam ze Jagoda bedzie to wiekszośc - o jak fajnie, super a skad wam sie takie imie wzieło. A wczoraj taka moja bliska kolezanka z która znam sie z 15 lat co najmniej i morze wódki wypilismy rzuciła - osz ku.wa jedyna Jagoda jaka znam to najbardziej wyrachowana, podstępna i złosliwa panna jaka spotkałam. Mysle - jezu, czy ja ja znam. A ta dodaje - i ta franca ma dopiero 7 lat.....
Podziel się: