O zdrobnienia nie ma co się martwić;-) No potem ewentualnie koledzy w szkole mogą mieć problem, ale dzieci mają fantazję. Moja mała ma na imię Roksana. Po za Roksanka, Roksi, Roksaneczka wydawałoby się, że nie ma za wiele zdrobniem. Ale my do niej mówimy Rokusia, Rokula, itp. Więc jak trzeba to się znajdą zdrobnienia takie, które będą dla was wyrazem sympatii, miłości.
reklama
Myla Novak
Fanka BB :)
Z Cyprianem tez zadawali m pytania jak będę zdrabniac? Cypek? Ja mowilam ze nigdy nie Cypek! Brdzie Cypisek. Cypisek nie było nigdy lub bardzo rzadko. Cypek i tak mówią koledzy ale tak jakoś naturalnie. My mówimy Cypi,Cypis,Cypa,EJ ty
Moja koleżanka ma Cypriana i mówi na niego Cypek albo Cyprek
a teraz do kompletu Laura - Laurka :-)
beyrunia bardzo oryginalne imię a jak zareagowali inni? moja matka by mnie wydziedziczyła, jej się dalej wydaje, że ma na coś wpływ hahahahaha jak jej powiedziałam,że na HUberta Hubi zawołam itp. to oczy jej wylazły hahahah omg..
a teraz do kompletu Laura - Laurka :-)
beyrunia bardzo oryginalne imię a jak zareagowali inni? moja matka by mnie wydziedziczyła, jej się dalej wydaje, że ma na coś wpływ hahahahaha jak jej powiedziałam,że na HUberta Hubi zawołam itp. to oczy jej wylazły hahahah omg..
Anemonne
Fanka BB :)
Dziewczyny znalezione na onecie
Czego możemy się spodziewać w 2015 roku? Może większej różnorodności imion? Od marca 2015 roku rodzice mogą nadawać dzieciom urodzonym i rejestrowanym w Polsce imiona obce. Dotychczas formalnie nie było to możliwe (zdarzały się odstępstwa), a jeśli już to w wersji spolszczonej.
Czego możemy się spodziewać w 2015 roku? Może większej różnorodności imion? Od marca 2015 roku rodzice mogą nadawać dzieciom urodzonym i rejestrowanym w Polsce imiona obce. Dotychczas formalnie nie było to możliwe (zdarzały się odstępstwa), a jeśli już to w wersji spolszczonej.
Olusia7982
w oczekiwaniu na cud...
A moze Emilian albo Julek? ;-)
reklama
Podziel się: