reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

mój teść ma na imię Wojtek i dzięki niemu znienawidziłam to imię :wściekła/y:

nasz pierworodny synuś Ma na imię Marcin (moje wymarzone, ukochane imię), a teraz będzie Mikołaj :-)

reklama
mój teśc to Tadzik ( tak, specjalnie tak pisze :p ) nie znoszę!! za nic w życiu bym tak nie dała, bo by stary dziad obrósł w piora i się tym chełpił wszędzie!!!!!!

A moj mąż jak sie dowiedział ze chłopak to też wybrał imię : Leonard czyli albo Leo albo Lenny. Myslam ze chodzi o Krawitza albo Cohena albo da vinci ale jednak chodzi o Leo Mesi...:)

Chyba hormony z pierwszego trym dają znać bo troche przykro mi sie zrobiło jak zaczelyscie pisać same zle opinie o Tadkach :/ nie wiem, jakos sama nie mam potrzeby pisać ze wybor waszych imion przypomina mi śmierdząca sąsiadkę albo wredna laske z LO... Wcześniej cos było o cipciusiach maminsynkach w stosunku do innego imienia... Mozna nie lubić imion ( ja prawie żadnego nie lubie) ale dobór argumentów moze byc przykry :/

Sie nie obrażam tylko tak pisze bo naprawde zrobiło mi sie nieswojo czytając o tych wszystkich waszych Tadkach ...
Dla równowagi powiem ze w moim otoczeniu Tadkowie to przykłady idealnych mężczyzn. Zaradnych finansowo, opiekuńczych, super ojców i mężów (jeden z nich zawsze, ojciec mojej przyjaciółki i producent (prawie) wszystkich seriali polskich) przy każdej okazji powtarza ze wszystko, cały swoj sukces zawodowy i rodzinny zawdziecza swojej mądrej żonie. W życiu nie widziałam bardziej kochającej sie pary z prawie 40 letnim stażem ;)

Iza, nie brałam udziału w dyskusji o Tadkach, bo żadnego osobiście nie znam, ale wydaje mi się, że żadna z dziewczyn nie krytykowala Twojego wyboru, tylko przedstawiała swoje skojarzenia z tym imieniem.

Każda z nas ma na pewno podejście, że swoje zdanie swoim zdaniem, ale nie oznacza ono krytyki wyboru matki czy dziecka noszącego takie imię. Nie ma się co klucic, rozumiem, że mogło Cie to dotknąć - teraz tak pomyślałam, że pewnie też bym się dziwnie poczuła czytając zle skojarzenia z imieniem mojej córki. Nie zmieniłoby to jednak mojego wyboru, ile ludzi, tyle opinii zarówno pozytywnych jak i negatywnych :-). Twój Tadzio z pewnością będzie tym jedynym i najlepszym i niczyje skojarzenia tego nie zmienia :-).

reklama
Tez nie brałam udziału. Tadeuszow mam w okolicy kilku. Mój chrzestny - muzyk samouk. Nie ideal ale normalny facet. Kierownik adm. Z pracy super facet, wesoly do pogadania ale organizacyjnie wiecznie nie ogarnięty. Generalnie reszta ma takie cechy ze nie znajdziesz dwóch podobnych. Wiec skojarzeń z imieniem nie mam.
Jak przeanalizuje wszystkie imiona to nie jest tak ze z oeodu skojarzenia odrzucam. Po prostu są takie które mi się nie podobają lub do nazwiska kompletnie nie pasuja

Do góry