reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

Doli no moze faktycznie pare imion pasuje do telenoweli ale mam znajomych zagranica i kilka osob ma tak na imie jak napisalam.. a mnie sie tez imiona podobaja ;-)

reklama
Wybraliśmy imię dla córki - Zuzia :-). Kij z tym ze popularne, za bardzo nam się podoba, żebysmy mieli rezygnować. Teraz juz tylko wyprawka...

Doli mnie sie Borys nie podoba..;-) a co do imion to podoba mi sie np Marcos, Paola, George, Yoselyn, Yuliangel, Roxangel, Rafael, JuLian, Luis, Raul, Joseph itp... :-) troche takie nie typowe te imiona ale podobaja mi sie ;-)

Myla ale przeciez bedzie problem z imieniem zagranicznym.. nie zgodza mi sie na chrzcie chociazby..hmm

Dygotka dobre! ;-)

Olusia wiekszosc z tych imion to odpowiedniki polskich
Marcos-Marek
Paola- skrot od Paulina (Paula)
George-Jerzy
Yuliange-Julian
Rafael-Rafal
Joseph-Jozef

Mozesz nazwac po polsku Marek a wolac po hiszpansku Marcos, to jak sobie ty wolasz to twoja sprawa, przecez i tak rodzice zawsze zdrabniaja zmiekczaja, ucinaja wiec bez problemu.

reklama
Do góry