reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

Renifer24 : Kurcze ale zazdroszczę!!! Jesteś tydzień za mną w terminie a już wiesz chociaż na te 80% płeć.:tak: Ja chce pójść tak między 17-18tyg na usg 3d tak jak już pisałam. Nie chce marnować mimo wszystko tych 250zł, a wtedy liczę że już będzie widać.:blink: Polecają Agatową, a co Wy myślicie o tej przychodni?? Robiła tam już któraś z Was usg? Zastanawiam się czy już nie zadzwonić i się nie zapisać jeśli maja dużo chętnych.;-)

reklama
RENIFER_24 jak suuuuuuper, że już masz jakieś wyobrażenie swojej córeczki! Jak ja bym chciała już poznać płeć...:-)

Alex91 ja Ci nie pomogę, bo nie mieszkam w Warszawie, ale USG 3D to fantastyczna sprawa! Sama bym poszła na takie niebawem :tak:

No widzicie a ja nie chce wiedziec czy to bedzie corcia czy synek , jakos nie ma to dla mnie zupelnie znaczenia , a co do imion to u mnie troszke zakres jest ograniczony bo mieszkam tu gdzie mieszkam i raczej bedziemy szukac imnienia ktore pisownie ma w taka sama w obu jezykach - polskim i angielskim aby oni tu ani w Polsce nie bylo problemow z wymowa . Dlatego wlasnie nasze dzieci maja na imnie Julia i Adam a to trzecie ......... zobaczymy jeszcze :blink:

u nas dalej na dziewczynkę chyba Natalia, na chłopca byłam na 100%pewna, że Bartłomiej, ale w sobotę byłam na imieninach znajomego ksiedza, i wszystkim przedstawiał, ze jestem w ciaży z Kacperkiem:) nie wiem skąd skąd sobie to wymyślił, ale spodobało nam sie:)wiec mamy teraz do zastanowienia:)
a tu popularność imion w warszawie 2008rok
http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2008

u nas dziewczynka Claudia :-)a chlopczyk hmmmm nie wiemy, jakos kazde kojarzy nam sie z kims beee i odpada:-D:angry:

u nas dziewczynka Claudia :-)a chlopczyk hmmmm nie wiemy, jakos kazde kojarzy nam sie z kims beee i odpada:-D:angry:

U nas tez z imieniem dla chłopca kryzys, a każde kojarzy nam się z kimś i jest bardzo ciężko coś wybrać....

A u nas wczoraj znów była rozmowa co do imienia, i zaczęłam się wachać nad tą WIKTORIĄ bo ich jest tak wiele, no ale ANEK (ja tak mam na imie) też było i jest wiele i jakoś żyje i nie sprawiało mi to jakiś nie wiadomo jakich problemów w życiu, ale zawsze denerwowałam się na rodziców że mam tak pospolito na imię (teraz mi przeszło i uważam że imie ANNA to bardzo ładne imie i nie zamieniła bym go na żadne inne).
Ale wracając do mojej rozmowy z mężem - ustaliliśmy, że jeśli będzie to dziewczynka może NIKOLA (też często nadawane, ale nie aż tak jak WIKTORIA) być może na drugie damy WIKTORIA
A co do chłopca to jest kryzys! Imie DAWIDEK jest jeszcze takim dość ładnym i względnym imieniem, ale zaś kojarzy nam się z kimś i... "ALE" pozostaje... :-(
I wiecie co czuje, że nasze maleństwo będzie chciało mamie i tacie narobić psikusów i urodzi się chłopcem (a niech się męczą i wymyślają dla mnie imię) - tak mi się wydaje, że maleństwo tak sobie knuje hehehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ninonka z tymi imionami to też zależy. Niby Anny takie popularne a w klasie w podstawówce była tylko jedna za to np. Sylwie były 3! Podobnie w liceum. Jedna Ania i 2 Sylwie. Więc z tą popularnością danego imienia to nie tak do końca.
Najważniejsze, żeby Wam się podobało. Przecież Wasza Wiktoria czy Nikola nie będzie taka sama jak inne, tylko będzie Wasza. I nagle imię nabierze całkiem innego koloru :-D

reklama
ninonka z tymi imionami to też zależy. Niby Anny takie popularne a w klasie w podstawówce była tylko jedna za to np. Sylwie były 3! Podobnie w liceum. Jedna Ania i 2 Sylwie. Więc z tą popularnością danego imienia to nie tak do końca.
Najważniejsze, żeby Wam się podobało. Przecież Wasza Wiktoria czy Nikola nie będzie taka sama jak inne, tylko będzie Wasza. I nagle imię nabierze całkiem innego koloru :-D

Calkowicie zgadzam sie z jagoooodka :tak:
Moj M w pewnym momencie wpedzil mnie w stresa wymyslajac imiona tak oryginalne ze przez gardlo nie mogly mi przesc. Wszystko tylko po to by sie nie okazalo ze ktoe gdzies juz takie imie nosi.Podobnie z imionami typy "nie - znam takiego jednego np.Rafala i niezly z niego osiol".
Przeciez nasze Bobasy to "biale karty" ;o) i nie na wplywu na ich zycie ze jakis osiolek z podstawowki tez tak mial na imie :o)
Jak bedzie drastycznie wybiore imie sama i podam poloznym tuz orzed porodem a reszta rodziny niech sie oswaja ;)

Do góry