reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

Slodki "problem" z tymi imionami hihi
Moja Babcia skwitowala to krociutko "My do samego konca nie wiedzielismy i tez bylo dobrze a nawet lepiej bo wieksza niespodzianka" :o)
Mimo wszystko takie obyslanie imion to dodatkowa frajda no i mozna do brzuszka mowic po imieniu jak sie wie co bedzie :o)

reklama
Gratulacje!!Fajnie ze juz wiecie co bedzieci mieli:-) Kochana ja za pierwszym razem jak bylam w ciazy strasznie chcialam dziewczynke, na pierwszy usg lekarz pow nam ze to dziewczynka nasza radosc nie miala konca, juz nazywalismy dzidzie po imieniu ale jak sie okazalo na nastepny usg to byla pomylka, jednak chlopczyk, ja strasznie plakalam, glupio pisac ale jakby sie zwiodlam, ale dzis mamy cudownego kochanego i slicznego Olivierka i jestesmy bardzo bardzo szczesliwi ze go mamy i niezamienilibysmy go na zadna Amelke, Lenke itp:-D:-D:-D

Oli dzięki za pocieszenie. Ja też się czuję zawiedziona, ale tłumaczę sobie, że ważne jest żeby był zdrowy i że w ogóle nam się udało.... bo gdybym nie mogła zajść w ciąze to wtedy bym nie marudziła czy chłopiec czy dziewczynka tylko chciałabym mieć DZIDZIUSIA.... jakiegokolwiek byle moje:-):-):-)

my nadal nie mamy imienia dla dziewczynki... mi sie podoba Blanka, Ola, Wiktoria... mężowi paulina i patrycja... a najbardziej --- adam... chyba nie dojdziemy do konsensusu...
mój misio miał wybierac w pierszej ciązy imię - stąd mamy mikołaja
ja w drugiej - tylko na nic mi nie pozwala... powiedział ze i tak on bedzie zgłaszał małą, wiec moge sobie wybierac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy:

Mi na szczęście chłopak dał w miarę wolna rękę jeśli chodzi o wybór imienia. Tomek i Ryś od razu mu się spodobały. Jeśli chodzi o dziewczynkę to ja od początku stawiałam na Tosię, a z kolei mój piękny wolał Lenę. W końcu doszliśmy do ugody, że Lena może być drugim imieniem.:-p
No ale zobaczymy jak to będzie może się jeszcze pozmieniać.;-)

Ja tak ok18tygodnia wybiorę się na usg 3d. :-) Ciekawość zżera.;-)
3 d superrr sprawka:tak:cos pieknego, pamietam jak ryczalam ze szczescia:-)plytke ogladam do dzis!!!

powiedział ze i tak on bedzie zgłaszał małą, wiec moge sobie wybierac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy:
Reniferku napisalas mala, to znaczy, ze przeczuwasz ze to bedzie dziewczynka, a moze sugerujesz sie wrozbami:tak:Ja tez jakos na plec zenska jestem nastawiona, fajnieby bylo miec parke co nie:-):-)???

Apropos zglaszania przez naszych M imion w urzedzie!!! Moj M jak sie urodzil mial miec na imie Marcin Bogdan, ale tatus jego z tej radosci przekrecil imiona i jest teraz Bogdan Marcin:-D:-D:-DWyobrazacie sobie zlosc tesciowej:-D

oli - mi juz lekarz powiedział , ze ja 70-80 % bedzie córa.... 17 marca drugi lekarz to moze potwierdzi...;-)

No właśnie moje imię jest wynikiem takiego małego przekrętu przy zgłoszeniu.
Rodzice chcieli Karolinę, dziadkowie Jadwigę.
Dogadali się, że będę Karolina Jadwiga.
Ale dziadek w urzędzie zrobił po swojemu. I zostałam Jadwiga Karolina.
Tzn przez długi czas tak myśleliśmy i mama wszędzie tak podawała. Do momentu kiedy w szkole średniej chciałam wyrobić paszport. Dane się nie zgadzały. Okazało się, że imię Karolina nigdzie nie figuruje :rofl2::szok::-D
Ach ten mój dziadek uparty.....

reklama
Do góry