reklama
Dziewczyny mam pytanie!!
Coreczce chcemy dac na imie Klaudia, tylko nie wiem czy przec "c" czy "k"!!!
Ktora wersja Wam sie bardziej podoba?? Nadmienie ze mieszkamy w Belgii i bardziej pasowaloby Claudia ale nie wiem czy tak jest ladnie?? Poradzcie prosze:-)
Apropos ninonka sporo dzieci u nas ma na imie David i Victoria Takze nie martw sie imiona przjeda w Niemczech:-)
Coreczce chcemy dac na imie Klaudia, tylko nie wiem czy przec "c" czy "k"!!!
Ktora wersja Wam sie bardziej podoba?? Nadmienie ze mieszkamy w Belgii i bardziej pasowaloby Claudia ale nie wiem czy tak jest ladnie?? Poradzcie prosze:-)
Apropos ninonka sporo dzieci u nas ma na imie David i Victoria Takze nie martw sie imiona przjeda w Niemczech:-)
oli - oba sa ladne ;o) a przede wszystkim oba brzmia tak samo ;o)
Mozesz np dac K co zadba z pewnoscia w Belgii o odrobine orginalnosci )
ale rownoczesnie C ma tyle samo uroku w Polsce )
Bardzo fajny wybor - bez wzgedu na ktora pisownie sie zdecydujesz i w Polsce i w Belgii bedzie brzmialo niemal tak samo )
Mozesz np dac K co zadba z pewnoscia w Belgii o odrobine orginalnosci )
ale rownoczesnie C ma tyle samo uroku w Polsce )
Bardzo fajny wybor - bez wzgedu na ktora pisownie sie zdecydujesz i w Polsce i w Belgii bedzie brzmialo niemal tak samo )
Kurcze ciesze sie, ze podbaja Ci to imieDziekuje za pomocoli - oba sa ladne ;o) a przede wszystkim oba brzmia tak samo ;o)
Racja oba brzmia tak samo, ale juz wiem ze bedzie problem z pisownia jak nie w Polsce to w Belgii Tak samo mamy z naszym synkiem Olivierkiem, chrzciny robilismy w Polsce i pani napisala na torcie "Chrzciny Oliwierka" Bylismy tacy wsciekli z mezem ze hej, tym bardziej, ze maz napisal jej na kartce jak sie pisze imie naszego Szkraba
O
onka
Gość
z pokryciem w niemieckim nie ma problemu )
Znam tu i Victorie i Davida )
Powinno przejsc
....
Dzięki dziewczyny, kamień z serca :-)
_oli_ co do imienia przez K czy przez C to i tak i tak jest ładnie, tylko jak Wam łatwiej będzie tam z tym imieniem funkcjonować.
Ja dzisiaj byłam na usg prenatalnym 3D i pan doktor stwierdził na 70% że będziemy mieli chłopca... więc zastanawianie się nad imieniem dla dziewczynki odpada. A ja tak bardzo pragnęłam dziewczynki.... i już planowałam imionka... Luiza, Nadia lub Lena. Dla chłopca nie mam żadnych typów
Wtam
To jest mija trzecia ciąża i do tej pory imie dla dziecka wybieraliśmy razem z mężem na początku ciąży. Np. za pierwszym razem miała być Basia, a po porodzie była Gabrysia, a za drugim razem całą ciąże był Janek, a po porodzie został Mateusz. Narazie jestem w 13 tygodniu i narazie nie wybraliśmy imienia.
To jest mija trzecia ciąża i do tej pory imie dla dziecka wybieraliśmy razem z mężem na początku ciąży. Np. za pierwszym razem miała być Basia, a po porodzie była Gabrysia, a za drugim razem całą ciąże był Janek, a po porodzie został Mateusz. Narazie jestem w 13 tygodniu i narazie nie wybraliśmy imienia.
iwona85cz
Fanka BB :)
Ja jak narazie wymyśliłam kilka opcji
dla dziewczynki: Julia, Natalia, Emilia, Maja, Wiktoria
a dla chłopca: Bartłomiej, Jaś, Emil
Ale i tak narazie nie jestem w 100% przekonana do żadnego z tych imion, w sumie do września mam jeszcze duuużo czasu hehe (około 20tyg będe miała kolejne USG, wtedy jedna z grup zostanie wykluczona, napewno będzie mi łatwiej coś wymyślic) :-)
dla dziewczynki: Julia, Natalia, Emilia, Maja, Wiktoria
a dla chłopca: Bartłomiej, Jaś, Emil
Ale i tak narazie nie jestem w 100% przekonana do żadnego z tych imion, w sumie do września mam jeszcze duuużo czasu hehe (około 20tyg będe miała kolejne USG, wtedy jedna z grup zostanie wykluczona, napewno będzie mi łatwiej coś wymyślic) :-)
Ja dzisiaj byłam na usg prenatalnym 3D i pan doktor stwierdził na 70% że będziemy mieli chłopca... więc zastanawianie się nad imieniem dla dziewczynki odpada. A ja tak bardzo pragnęłam dziewczynki.... i już planowałam imionka... Luiza, Nadia lub Lena. Dla chłopca nie mam żadnych typów
Gratulacje!!Fajnie ze juz wiecie co bedzieci mieli:-) Kochana ja za pierwszym razem jak bylam w ciazy strasznie chcialam dziewczynke, na pierwszy usg lekarz pow nam ze to dziewczynka nasza radosc nie miala konca, juz nazywalismy dzidzie po imieniu ale jak sie okazalo na nastepny usg to byla pomylka, jednak chlopczyk, ja strasznie plakalam, glupio pisac ale jakby sie zwiodlam, ale dzis mamy cudownego kochanego i slicznego Olivierka i jestesmy bardzo bardzo szczesliwi ze go mamy i niezamienilibysmy go na zadna Amelke, Lenke itp
reklama
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
my też jeszcze nie wiemy
Ja sie poprzednio nastawiłam na faceta i też byłam w szoku a teraz mamy taką słodką Ikę:-)
imiona zacznę wyszukiwać jak poznamy płeć czyli 03.04 :-):-):-):-)
Ja sie poprzednio nastawiłam na faceta i też byłam w szoku a teraz mamy taką słodką Ikę:-)
imiona zacznę wyszukiwać jak poznamy płeć czyli 03.04 :-):-):-):-)
Podziel się: