reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

A u nas jak zwykle wszystko na ostatnia chwilę.;-);-)
Ostatnio stanelo na Julce ale mój M. nadal jeszcze mysli he he he
I też generalnie mamy w tyłku co inni myślą i sugerują...bo tesciowa wybrała sobie Grację, mój tato marzy o Marysi, a moja babcia to w ogóle ma przeczucie, że jednak Antos bedzie he he he
wiec siedzimy cicho i powiemy wszystkim jak juz sie urodzi...
Rodzinka:-D:-D:-D:-D

reklama
Tak, najlepiej nie mówić "rodzince" jak maleństwo będzie miało na imię. Ja popełniłam ten błąd i spotkałam się z fochem ze strony mojej własnej matki. :baffled:
I nie dla tego że to takie a nie inne imię lecz dlatego że takie imię nosi teściowa i że nie dałam imienia po niej samej. No jakiś obłęd. Na szczęście moja asertywność jest na najwyższych obrotach i powiedziałąm jasno- moje dziecko, mój wybór i kropka.

Tak...gdybysmy chciały dogodzic wszystkim to nasze dzieci musiałyby mieć conajmniej kilka imion. I jeszcze oczywiscie w odpowiedniej kolejnosci he he ;)

Moja mama na początku też mnie wkurzyła bo nie podobało jej się imię Wiktoria i pyta mnie jak damy na drugie a my na to że miało być Patrycja ale jednak chcę dać Asia po niej, myślałam że się ucieszy i zrobi jej się miło ale co tam ona na to "to lepiej Patrycja bede do niej mowila drugim imieniem" zrobilo mi sie naprawde przykro i bylam zla i powiedzialam jej ze nie chce zeby zwracala sie do dziecka po drugim imieniu tylko normalnie. :angry::crazy::crazy::crazy:Strzelała fochy jak jakieś dziecko bo cos jej sie nie podobalo i myslala ze osiagnie w ten sposo swoj cel. Moja mama jest taka ze wszystko musi byc tak jak ona chce a jak nie ma z czyms racji to w zyciu sie nie przyzna. Na szczescie w koncu oswoila sie z tym zebedzie Wiktoria i chyba nawet pomalu zaczyna jej sie podobac to imie. Oby bo zmieniac nie zamierzam.;-)

hehe dokładnie też tak myślę że jak już te kruszynki się urodzą to rodzinka będzie tak zachwycona maluszkiem że na imię uwagi nie zwrócą czy im sie podoba czy nie :-)

a ja wybrałam imię Eryk :-D nie wiem czy tam się ludziom podoba czy nie mam to gdzieś ... mój mąż jak jeszcze nie wiedzieliśmy czy syn czy córka mówił że Eryk w żadnym wypadku że mu się nie podoba ... przyszło co do czego pierwszy zaczął chwalić się że Eryczek będzie :tak:
ja uważam że to nasze dzieci i my dajemy im imiona ... a inni niech sobie myślą co chcą ...trzeba mieć to głęboko... hehe :)

Macie rację dziewczyny. NIech tylko te nasze bąbeslki pojawią sie na świecie :)
Ciekawe czy My tez bedziemy takimi babciami ;))

ja już zaczęłam myśleć jaką teściową będę w przyszłości hehe :-D ostatnio zauważyłam :baffled::sorry2: że teściowe ze strony faceta są zazwyczaj wredne hehe mam nadzieję że ja dla swojej synowej taka nie będę ... :-D:-D

reklama
MY dla pierwszego syna wybraliśmy Tymon Grzegorz i powiedziałam moim dziadkom którzy nie zabardzo byli za pierwszym imieniem że jak im wygodniej mogą wołać Grześ.Jak sie mały urodził to nie było żadnego ale na początku nie mogli troszke zapamietać a teraz to tylko Tymi i Tymi ludzie napewno zaakceptuja imiona to wasz wybór:tak::tak:

Do góry