reklama
nemesis666
Fanka BB :)
Jogobelka ja już mam wybrane na bank dla dziewczyny ale nad chłopakiem pracuje ciagle. ja mam swoja propozycje ale jeszcze trza ugadać z moim pajacem
jagoooodka
My już w marcu zdecydowaliśmy się na imię zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki. Czekaliśmy na wrześniową niespodziankę... aż do środy
Jakoś tak wyszło, że gin niechcący chlapnęła i zdradziła tajemnicę
Już wiemy, ze będzie Beniamin
Jakoś tak wyszło, że gin niechcący chlapnęła i zdradziła tajemnicę
Już wiemy, ze będzie Beniamin
kaluska
Kiedy powiedzieliśmy córce, że dzidziuś jest chłopcem stwierdziła- trudno jak nie może być dziewczynka to ma być Bartek no więc będzie Bartuś
Dla dziewczynki podoba mi się Larysa, Marysia, jagoda
Dla dziewczynki podoba mi się Larysa, Marysia, jagoda
kaluska
Miłosz bardzo ładnie- mnie się podoba
kaluska
no dokładnie! jak powiedziałam koleżance,że w razie córeczki;-) będzie Larysa to aż się za głowę złapała ze niby cygańskie ,okropne imię...każdemu podoba sie co innego i wszystkim się nie dogodzi. Mi się np nie podobają wszelkie Jessiki , Wanessy ( widzicie wieśniara ze mnie bo nawet nie wiem jak sie to pisze):-)
reklama
Hej! Imię Larysa jest przepiękne, o rosyjskim rodowodzie, skracane jest tam często do Lara.
Ja również oczekuję dziewczynki, od zawsze miałam wybrane, że będzie Oliwia i Szymon. Ale w tzw międzyczasie oba imiona wybiły się na czoło jeśli chodzi o ilość nadań, więc mam wątpliwości Poza tym mieszkamy w Irlandii (kto wie jak długo jeszcze?) i najbezpieczniejszą opcją wydaje się imię, które tak samo będzie brzmiało i miało tę samą pisownię w obu językach. No ale niestety mało jest imion takich 'międzynarodowych' jak Anna czy Adam. Na razie z moich nowych pomysłów to: Bianka (Blankę odrzuciłam ze względu na skojarzenia w kraju anglojęzycznym ze słowem 'blank'), Milena, Martyna, Marlena, Lilianna. Bardzo podobają mi się niektóre imiona angielskie i irlandzkie, ale mamy BARDZO polskie nazwisko i brzmiałoby to prześmiesznie.
Niestety Bianki nie akceptuje małż twierdząc, że to brzmi jak imię dla rybki. A szkoda((
Dzidzia urodzi się za mniej niż miesiąc, a nadal pozostaje bezimienna.
Pozdrawiam
Ja również oczekuję dziewczynki, od zawsze miałam wybrane, że będzie Oliwia i Szymon. Ale w tzw międzyczasie oba imiona wybiły się na czoło jeśli chodzi o ilość nadań, więc mam wątpliwości Poza tym mieszkamy w Irlandii (kto wie jak długo jeszcze?) i najbezpieczniejszą opcją wydaje się imię, które tak samo będzie brzmiało i miało tę samą pisownię w obu językach. No ale niestety mało jest imion takich 'międzynarodowych' jak Anna czy Adam. Na razie z moich nowych pomysłów to: Bianka (Blankę odrzuciłam ze względu na skojarzenia w kraju anglojęzycznym ze słowem 'blank'), Milena, Martyna, Marlena, Lilianna. Bardzo podobają mi się niektóre imiona angielskie i irlandzkie, ale mamy BARDZO polskie nazwisko i brzmiałoby to prześmiesznie.
Niestety Bianki nie akceptuje małż twierdząc, że to brzmi jak imię dla rybki. A szkoda((
Dzidzia urodzi się za mniej niż miesiąc, a nadal pozostaje bezimienna.
Pozdrawiam
Podziel się: