reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

reklama
My już w marcu zdecydowaliśmy się na imię zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki. Czekaliśmy na wrześniową niespodziankę... aż do środy :baffled:
Jakoś tak wyszło, że gin niechcący chlapnęła i zdradziła tajemnicę:-p
Już wiemy, ze będzie Beniamin :-D:-D

Kiedy powiedzieliśmy córce, że dzidziuś jest chłopcem stwierdziła- trudno jak nie może być dziewczynka to ma być Bartek:sorry: no więc będzie Bartuś

Dla dziewczynki podoba mi się Larysa, Marysia, jagoda

Jogobelka mi sie nie podoba :zawstydzona/y: ale zawsze znajdzie sie ktos komu sie jakies imie podobac nie bedzie... :cool:

no dokładnie! jak powiedziałam koleżance,że w razie córeczki;-) będzie Larysa to aż się za głowę złapała:confused: ze niby cygańskie ,okropne imię...każdemu podoba sie co innego i wszystkim się nie dogodzi. Mi się np nie podobają wszelkie Jessiki , Wanessy ( widzicie wieśniara ze mnie bo nawet nie wiem jak sie to pisze):-)

reklama
Hej! Imię Larysa jest przepiękne, o rosyjskim rodowodzie, skracane jest tam często do Lara.
Ja również oczekuję dziewczynki, od zawsze miałam wybrane, że będzie Oliwia i Szymon. Ale w tzw międzyczasie oba imiona wybiły się na czoło jeśli chodzi o ilość nadań, więc mam wątpliwości:( Poza tym mieszkamy w Irlandii (kto wie jak długo jeszcze?) i najbezpieczniejszą opcją wydaje się imię, które tak samo będzie brzmiało i miało tę samą pisownię w obu językach. No ale niestety mało jest imion takich 'międzynarodowych' jak Anna czy Adam. Na razie z moich nowych pomysłów to: Bianka (Blankę odrzuciłam ze względu na skojarzenia w kraju anglojęzycznym ze słowem 'blank'), Milena, Martyna, Marlena, Lilianna. Bardzo podobają mi się niektóre imiona angielskie i irlandzkie, ale mamy BARDZO polskie nazwisko i brzmiałoby to prześmiesznie.
Niestety Bianki nie akceptuje małż twierdząc, że to brzmi jak imię dla rybki. A szkoda:(((
Dzidzia urodzi się za mniej niż miesiąc, a nadal pozostaje bezimienna.
Pozdrawiam

Do góry