reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

Długo forsowałam Leo ,ale małż stanowczo na nie:-(-Powiedział że zdecyduje się jak małego zobaczy we wrześniu-to będzie wiedział jakie imię do niego pasuje...Narazie jeszcze Julian i Juliusz wchodzą w grę -a podczas długiego łikendu postanowiliśmy że narazie nazywamy Synka Jasiu-po naszych dziadkach i pradziadku .Zresztą zaczęło mi się to imię bardzo podobać-takie proste i klasyczne a ma swój urok:-)

reklama
no i wreszcie przebrnelam posty i dotarlam tutaj :o)
Ojjjj - zazdroszcze wszystkim Mamusiom ktore juz wiedza co beda mialy.
U mnie totalene zacmienie - nic nie widac ;o(
Z M tak sie nastawilismy na chlopca ( Thore Collin) ze jesli bedzie dziewczynka to ...bedzie klopot ;o)

Mi też podoba się Nikola, w ogóle dla dziewczynki to na pewno nie będę miała problemu z wyborem. Ale czuję że to chłopiec więc.... Kubuś, Filipek, kiedyś bardzo mi się podobało imię Patryk.... a w ogóle to się zastanawiam czy można u nas nazwać dziecko Xavier? Jeśli nie to może Ksawery. Która wersja Wam się bardziej podoba?:confused:

U nas jest wielki problem z imieniem dla chlopca, moze dlatego ze to nasz drugi synus:-pDla dziewczynki nie byloby problemy bo jest duzo ladnych imion, a dla chlopca jakos nie ma ladnych, dla nas oczywiscie:-p:no::wściekła/y:no oprocz Olivierka;-)
Wczoraj dalismy na imie Oskarek ale do 24 debatowalismy i zatrzymalo sie miedzy/
Victorkiem a Davidkiem, ciekwe czy na tym poprzestaniemy:-p:-D:-D:-D

Mnie się zdecydowanie bardziej podoba Ksawery niż Xavier :tak: nie lubię jak ktoś nadaje imię z cudzą pisownią np Nicola, Claudia bo brzmi to jakoś pretensjonalnie...a Ksawery - ślicznie :-)
Ja ostatnio mam ciągotki do imion z cząstką -leo: Leopold, Leonard, Leontyna, Leokadia.

My mieszkamy w Belgii i mamy zamair tu pozostac, ale nie dalibysmy imienia dziecku, ktreby nie brzmialo po polsku, np Justin, :baffled:

Dzis nam sie przypomnialo i spodobalo bardzo bardzo imie Igorek, slicznie:tak::-);-)Latwo sie pisze i ladnie mozna zdrobnic Igorek, Igus :tak:;-)

Ja niestety mam cala rodzine na obczyznie a na dodatek rozsiana po calym swiecie :o(
na poczatku chcialam dac imie po moim Tacie - Andrzej - ale tutaj byloby to Andreas lub Andre :o( dla dziewczynki podoba mi sie Katarzyna tu jednak bylaby to Katharine albo jeszcze lepszy wynalazek - jedyne co mi sie udalo wywalczyc u rodzinki to to ze bede z maluszkiem rozmawiac po polsku :o(

reklama
Oli - Igorka znam, to synek mojej znczy sie Natalki opiekunki :tak: bardzo ladny , fajny chlopaczek, aczkolwiek do najgrzeczniejszych nie nalezy :-p Mi jednak bardziej sie podoba Igor niz David czy Victor :sorry2:

Do góry