reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

reklama
Och! U nas też jest problem! Jak na razie najbardziej prawdopodobne jest Michał albo Olek. W grę wchodzą jeszcze Grześ albo Leszek. Uffff! Ciężka sprawa!

A jeszcze wczoraj rozmawialam z moim M i mowie "o a grzegorz ? dzis juz nikt tak nie nazywa dzieci " hehe mi sie nie podoba, ale imie mi wpadlo do glowy :blink: ewusek Michal i Olek to bardzo ladnie ;-) Michala nawet sama pod uwage bralam :-D

Oli mieszkajac za granicą to całkiem zrozumiałe że nadaje się imiona z nieco inna pisownią, a Justin ma polski odpowiednik - Justyn ;-)
Ewusek - Leszek to fajny pomysł, ostatnio to imię jest jakby zapomniane więc jest nadzieja że dziecko nie będzie jednym z 4 w klasie. A do tego imienia mam szczególny sentyment - dzięki serialowi "Daleko od szosy" :tak::-D

Indygo wiekszosc imion ma odpowiednik w Polsce:tak:Ale jak brzmi jakies imie ladnie za granica to w Polsce brzmi smiesznie i odwrotnie, oczywiscie nie wszystkie imiona ale wiekszosc:wściekła/y:Dlatego tak ciezko nam znalezc to odpowiednie:wściekła/y:

Kochane wczoraj przypadlo nam do gustu imie Mateuszek:tak::-)ALe tutaj w Belgii chyba sie mowi i pisze jakos Mateo ( wybaczcie bledy:-pnie sprawdzalam dokladnie)ale my bysmy chcieli zeby nasz synek mial w metryce wpisane imie Mateusz, ale nie wiem czy to bedzie mozliwe:confused:Boje sie ze nie zechca go tak zapisac...wiecie jak to jest ??? Moze ktoras z Was wie:tak:Olivierek urodzil sie w Polsce wiec nie bylo problemu ale teraz :szok:

A ja sie nie zgadzam. ! Ja mieszkam za granica i nadam tylko polskie imiona ! I nie patrze na to czy Kinga da sie wymowic, Michal da sie napisac... My jestesmy polska rodzina i po polsku sie bedziemy nazywac.. a ktoz wie, moze kiedys wrocimy do kraju... i co Michelle Iwanska to troche wzbudzi sensacji nie ? hehe ;-)

Princi no wlasnie o to mi chodzi, chcemy dac na imie np Mateusz tak po polsku a nie jakis Mateo:angry: My tez jestesmy polska rodzina, mimo tego ze mieszkamy w Belgii nie zmieni to faktu ze nasze dzieci beda mowily po polsku i tak tez beda mialy na imie:tak::-)

_oli_ ostatnio koleznaka urodzila Oliwke i musiala ja zarejestrowac w Polsce, bo to jest obywatel Polski. Jesli rodzice mieszkaja za granica a nie sa jego obywatelami, dziecko jest takim samym obywatelem co rodzic. Takze musi byc zarejestrowany w Polsce. Mateuszek przepieknie ! To najlepszy z waszych pomyslow ! :tak::-D

reklama
Do góry