reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

Princi ale u ciebie to chyba musiałby być "majkel" :-):-):-)
U mnie bedzie Maciek albo Kinga.. i trudno,ze maja problem z wymowa Kingi hehehe ale sie usmialam ostatnio jak jednemu anglikowi mowilam jak ma to wymaiwac i zawsze na Kin.. sie konczylo hahaha:-D

reklama
Princi dziekuje Ci kochana za odpowiedz!!! Czyli co, bedziemy musieli zarejstrowac synka w Polsce???O kurcze nie wiedzialam, ze tak jest:-pTroche to pogmatwane....:wściekła/y:ojjj jak dobrze miec kolezaneczki wrzesnioweczki:tak:;-)

Moim zdaniem każdy Polak jeśli tylko chce to może a nawet powinien dac swojemu dziecku polskie imię bez względu na to czy mieszka za granicą czy nie :)

Ja jak narazie wymyśliłam imię Bartuś :-) (Bartłomiej)

_oli_ no ja tez bylam zaskoczona, a tez sie akurat wypytwalam jak tam z paszportami , gdzie musi zarejestrowac a tu o szok :-D ale to dobrze, bo sobie nawet grzegorz mozesz nazwac albo roza :-)

No Wrzesnioweczki, po wielkich debatach, ciaglych zmianach, mamy imie dla naszego drugiego synka:-):-)

Adrianek, Adi, Adus:tak:;-):-)

Wszystkie imiona bralismy pod uwage, czytalismy ich znaczenia, zdrabnialismy, wolalismy do brzuszka-i tak Adrianek nam sie najbardziej spodobal i postanowislimy tak zostawic:-p:tak:

Oli znam jednego 3-latka o tym imieniu. Najbardziej radosne dziecko jakie widziałam. I przylepa taka kochana! To właśnie po zetknięciu z nim zachciało mi się synka!! :-D:-D:-D

Ja się własnie zastanawiam ...bo dla chłopca to bezsprzecznie KAROL ... podoba nam się również
- Gustaw - Guciu ;) (chyba ze względu na miłość do Hollubka ;) )
- Miłosz
- Mieszko

a co z dziewczynkami . ... no tu jest troche większy problem
ale chyba najczęsciej w naszej głowie pojawia się imię:
- Agata
- Martyna
- Hania
- Maja

Mnie samej podobają się imiona Julka, Ola , Olga, Amelia, Blanka, Klara ... ale do nich mój mąż się nie przekona.

reklama
Oli - wybraliście śliczne imię! Bardzo mi się podoba! :tak::tak::tak: A Adrianek w znaczeniu imion ma następującą charakterystykę:
Dynamiczna, intuicyjna, wrażliwa i odważna osobowość, dobry wykładowca, szczególne zdolności w sztuce i muzyce. Posiada wrodzone zdolności organizacyjne i kierownicze.
:-):-):-)

Do góry