reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maleństw - te zwykłe i te bardziej wymyślne!

Princi ale u ciebie to chyba musiałby być "majkel" :-):-):-)
U mnie bedzie Maciek albo Kinga.. i trudno,ze maja problem z wymowa Kingi hehehe ale sie usmialam ostatnio jak jednemu anglikowi mowilam jak ma to wymaiwac i zawsze na Kin.. sie konczylo hahaha:-D

reklama
Princi dziekuje Ci kochana za odpowiedz!!! Czyli co, bedziemy musieli zarejstrowac synka w Polsce???O kurcze nie wiedzialam, ze tak jest:-pTroche to pogmatwane....:wściekła/y:ojjj jak dobrze miec kolezaneczki wrzesnioweczki:tak:;-)

Moim zdaniem każdy Polak jeśli tylko chce to może a nawet powinien dac swojemu dziecku polskie imię bez względu na to czy mieszka za granicą czy nie :)

Ja jak narazie wymyśliłam imię Bartuś :-) (Bartłomiej)

_oli_ no ja tez bylam zaskoczona, a tez sie akurat wypytwalam jak tam z paszportami , gdzie musi zarejestrowac a tu o szok :-D ale to dobrze, bo sobie nawet grzegorz mozesz nazwac albo roza :-)

No Wrzesnioweczki, po wielkich debatach, ciaglych zmianach, mamy imie dla naszego drugiego synka:-):-)

Adrianek, Adi, Adus:tak:;-):-)

Wszystkie imiona bralismy pod uwage, czytalismy ich znaczenia, zdrabnialismy, wolalismy do brzuszka-i tak Adrianek nam sie najbardziej spodobal i postanowislimy tak zostawic:-p:tak:

Oli znam jednego 3-latka o tym imieniu. Najbardziej radosne dziecko jakie widziałam. I przylepa taka kochana! To właśnie po zetknięciu z nim zachciało mi się synka!! :-D:-D:-D

Ja się własnie zastanawiam ...bo dla chłopca to bezsprzecznie KAROL ... podoba nam się również
- Gustaw - Guciu ;) (chyba ze względu na miłość do Hollubka ;) )
- Miłosz
- Mieszko

a co z dziewczynkami . ... no tu jest troche większy problem
ale chyba najczęsciej w naszej głowie pojawia się imię:
- Agata
- Martyna
- Hania
- Maja

Mnie samej podobają się imiona Julka, Ola , Olga, Amelia, Blanka, Klara ... ale do nich mój mąż się nie przekona.

reklama
Oli - wybraliście śliczne imię! Bardzo mi się podoba! :tak::tak::tak: A Adrianek w znaczeniu imion ma następującą charakterystykę:
Dynamiczna, intuicyjna, wrażliwa i odważna osobowość, dobry wykładowca, szczególne zdolności w sztuce i muzyce. Posiada wrodzone zdolności organizacyjne i kierownicze.
:-):-):-)

Do góry