reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych Fasolek

Modlisia - nazwisko P. ma 12 liter a ja myślę cały czas o Stasiu albo Krzysiu ... bagatela 9 kolejnych :-), chyba pod tym względem lepszy byłby Jaś, ale ci, których znam to straszni zarozumialcy ...

reklama
modlisia, ja z panienskim nazwiskiem mialam 20 liter w sumie, zawsze komentowalam ze sie nie mieszcze w rubryki jak sie trzeba podpisac ale tak naprawde nie bylo to jakims wiekszym problemem, a podoba mi sie ze moje imie jest takie powazne i dlugie Elzbieta ale ma tez duzo skrotow jak ela elcia elka itd

No mam sentyment do tej Zuzi...;) Tak troszkę wspominając mOja ukochana lalka tak miala na imię, zresztą "Zuzia lalka nieduża" to piosenka z mojego dzieciństwa ;) i mojej mamie mówiłam, że moja córcia będzie tak miała na imię...Ehuuu...Muszę to obgadać z mężem. Coś imię Lenka traci w rankingu ;)

Violett - takie ładne masz imię i kręcisz nosem:shocked2:? U nas Wiola to był pierwszy poważny typ dla ewentualnej córci, ale ja mam w głowie jeszcze Malwinę, Laurę i Jagodę.
Modlisia wydaje mi się, że teraz Lena jest w czołówkach nadawanych imion, a Zuzia już trochę przystopowała:tak::tak:

O! Ja też teraz zeczełam myśleć o Zuzi poważnie.
Poza tym strasznie podoba mi się moje imię i wiele zdrobnień do niego :)
Ciekawe czy jednak będzie Kacperek czy dziewczynka :)

nasze nazwisko ma 8 liter i brzmi z niemieckiego, więc w sumie dużo imion nie pasuje, a mi się nadal Marcel i Eulalia podobają, albo Stefania. Mój K. stwierdził, że chce poczekac, aż będzie płec. Odradzam imię Katarzyna - moje - dużo dziewczynek nosi to imię i w sumie to irytuje na ulicy.

Kalina jest śliczne moja koleżanka tak miała na imię i nie dośc, że inteligentna to bardzo sympatyczna przy tym i obrotna. Zuzię natomiast bardzo nieśmiałą znałam.

reklama
Tak... Mnie ostatnio po głowie chodzi właśnie Kalina i Blanka :) Strasznie mi się spodobały te imiona. Nasze nazwisko ma 4 literki i jest typowo polskie wiec mozemy wymyślac ;)

Do góry