reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych Fasolek

to ja mam bardzo podobnie z innym popularnym inieniem na P. :-)
a Piotr ma na imię mój tata i niestety dziecka tak nie nazwę bo mój P. by uznał, że jego tata się obrazi ...

reklama
Jola, u mnie taka sama sytuacja :-) jeszcze zanim byłam ze swoim P. to myślałam, że jak bede miała kiedys syna, to na pewno będzie Piotruś. No cóż, juz jednogo w domu mam :-)
U nas na razie nadal jest Igor, chociaz moja mama jak to wczoraj usłyszała, to prawie się załamała, że takie okropne imię.

Inez najważniejsze że Wam się podoba.

Trusia
ja absolutnie nie jestem zwolenniekiem dawania imienia po kimś...a poza tym to chyba później kłopot powoduje.
Ale skoro Wam się tak podoba to zgodnie z powyższym...

Ja sie cieszę że jestem na 100% zdecydowana na Szymona, bo pewnie bym zamęt miała straszny jakbym imienia nie mogła wybrać.

Mi sie mojego D imie tez podoba i jakby dzidzius je dostal to nie "po tacie" tylko ze nam sie podoba :), ale jak Mysza pisze, moga byc pozniej klopoty, bo takie same imie i nazwisko i adres..

Joaś - tak Borys mi też się podoba :)

Ja mam podobnie jak Kasia_B :) Mój tata ma na imię Tomasz i BARDZO mi się to imie podoba... Od zawsze. Ale mąż kręci nosem ze to wygląda jakby po dziaku dostał :D Więc jeśli będzie chłopczyk to zostanie Dawid Tomasz :)

Moje drogie, u mnie z imieniem jest tak,że mój mąż Adam ma imieniny 24 grudnia i Ewy też wtedy .na dodatek mój A ma urodziny 26 grudnia czyli 2 dni po imieninach a na dodatek jeszcze Wigilia ,więc jakos wszystko za jedym zamachem:-D

reklama
A u nas nie ma żadnych takich podobnych korelacji. :-)
A co do imion , hmmm zagdaki ciąg dalszy... ;)
Lenka, Zuzia i JUlia to teraz nasze typy i chyba już ostatnie, tylko nie możemy sie zdecydowac i wybrać ostatecznie. :(
Najgorsze jest to, że mój mąż kręci nosem na Lenkę, a jak on nie jest do czegoś przekonany od początku to juz raczej nie będzie. Wraz z Mikusiem teraz obstawiają Zuzię (miki pięknie wymawia to imię) , ale przeraża mnie to że nazwisko też mamy na Z. i w dodatku jeszcze długie, więc imię i naziwsko miałaby bardzo długie czyli 7 i 10 literowe i nie wiem czy byłaby w przyszłosci z tego zadowolona...:( A może ja przesadzam ?? ;) Za to Zuzanna miałaby w sobie moję imię Anna ;)

Ostatnia edycja:
Do góry