reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
To prawda, aż w głowie się nie mieści, że są na świecie tacy bezczelnie szczerzy i bezpośredni ludzie, ale zawsze jestem tego zdania, ze przykrość sprawiona innej osobie wróci do nadawcy ze zdwojoną siłą :no:
Konwalia to bardzo ładne i oryginalne imię, wg mnie dziewczynka o takowym będzie w przyszłości delikatną i subtelną osobką, nie wiem ale jakoś tak mi weszło na myśl, moze dlatego ze kocham te kwiatki i mogłabym je wąchać godzinami, zawsze przypominają mi świeży powiew wiosny i taką rzeźkość ;-) a co do zdrobnienia to siedzi mi w głowie KONI ale nie wiem czy pasuje :-)
Gaia rowniez bardzo łądne imię, tylko właśnie moze być problem z tym pytaniem "przez i, czy przez j", sama mam na imię Izabela i zawsze jest masakra jak wszyscy sie pytają czy przez dwa L, nie cierpie tego :wściekła/y: a mamusia chciała mi ułatwić życie dając jedną literkę w środku, hihihihihi
My nazwiemy córeczkę Julia, już cała rodzinka sie przyzwyczaiła i nie wyobrażam sobie innego imienia dla naszej niuni :-) wcześniej miała być Zuzia, ale w trakcie naszego staranka tyle Zuź sie urodziło w otoczeniu ze zrezygnowaliśmy, chłopiec miał być Wiktor albo Piotr, mi osobiście podobają sie jeszcze Nina i Nadia :-) ale to może nastepnym razem.

Ostatnia edycja:
reklama
no to sie narobiło...

nie przejmujmy sie kobietki, dziewczyna źle się wyraziła i wywołała burzę

prawdą jest to, że Polska to wolny kraj i każdy może nazwać swoją pociechę tak jak ma na to ochotę- a imię naszego dziecka ma podobać się nam, a nikomu innemu, i niech każdy zajmuje się własnym dzieciakiem i tyle

moja mama na pewną propozycję imienie dla dziewczynki skrzywiła się niemiłosiernie, ale nie zrobiło to na mnie wrażenia, bo każdy ma inny gust..

Heh, ale wynika jeszcze z tego, że większość naszych rodziców i nas ma pospolite imiona - Basia, Kasia, etc, etc. Osobiście lubię właśnie takie imiona. Nie przepadam za imionami typu Nicole, Angelika, Max, etc - ale to moja sprawa, znam dzieci o takich imionach i ich rodziców i absolutnie mi to nie przeszkadza, nawet jeśli nie do końca rozumiem, czemu musi być Max a nie Maks:)

Jeśli chodzi o Konwalię - wszyscy pewnie się zgodzą, że jest to oryginalny pomysł, ale nie szokujący. Czerpanie z "natury", swego czasu było normą. a Bożydar to niby tak sam komus wpadl do głowy? Konwalie to moje ulubione kwiaty, kojarzą mi się tylko z przyjemnościami i lekkością. Możliwe, że początkowo będzie takie imię zwracało uwagę, ale w XXI wieku, gdzie za oceanem sa już Motorole i Nokie, imię Konwalia będzie miłą odmianą.

I oczywiście - każdy ma prawo do swojej opinii - nie jesteśmy kalkami, nie musimy mieć jednego zdania i chwalić się wzajemnie tylko dlatego, że korzystamy z jednego forum. Niemniej opinię można wyrazić w sposob nie godzący w nikogo albo przynajmniej próbować. Wykrzykiwanie, że takie a takie imię to beznadzieja...cóż, można to ując inaczej, albo najlepiej zachować dla siebie.

My mysleliśmy nad Tosią albo Matyldą, ale chyba zostanie już wybrana Karolinka. Zobaczymy.

Dziewczyny,myslę,że czas zakończyc tę dyskusję nad koleżanką,która sie w tak niemiły sposób tutaj wprosiła i chciała zaistniec.

Bo po co psuc tak miły do tej pory klimat.:tak:

:(
Widzę że tu jakaś kłótnia o imiona poszła :(
Każdy sobie daje imionka jakie mamusiom się podobają!!!
A nie zgadzam się z samotronką87 bo imię Konwalia jest bardzo pięknym imieniem Moja chrześnica ma tak na Imię :) i jest bardzo śliczną mądrą dziewczynką!!
Wszystkie imiona są bardzo piękne na swój sposób...
mmm tak mi się wydaje :)
Tylko Moja chrześnica trafiła na takiego księdza co rodzicom powiedział że z takim imieniem ją nie ochrzci nom masakra....
Ale znalazł się inny kościół fajny ksiądz który powiedział że Konwalia jest wyjątkowo delikatnym i pięknym imieniem jak kwiat :)
U mnie ma być chłopczyk ale nad imieniem mmm w sumie myślimy...
Mi się podoba Szymon lecz szwagierka ma już synka o tym imieniu...
Gabriel jest ładne Michał Moja mama by chciała żeby jej pierwszy wnuk miał na imię Patryk bo Ja miałam mieć tak na imię :p też Daniel mi się podoba Marcin...
Oj nie wiem sama..
Ale wieże że jak się urodzi spojrzę na niego i już będzie imię wybrane :)
Pozdrawiam

Przeczytałam cały wątek....
Masakra niektóre imiona może większość beznadzieja!!!
Jak można dziecko skrzywdzić imieniem Konwalia masakra!!Inne imiona Gaia itd... bez komentarza w życiu dziecku bym tak nie dała na imię!!
Ale cóż każdy ma swoje zdanie i każdy daje imiona jakie im się żywnie podobają!! :D

U Mnie dziewczynka miała być Laura :p
ale będzie chłopczyk Patryk :D
Mi się bardzo podobał Daniel lecz mężowi to się z jego kumplem by kojarzyło...
Więc pozostaliśmy przy Patryku :)

Pozdrawiam i mam nadzieje że nikogo nie uraziłam...

Polska to wolny kraj każdy może wyrazić swoje zdanie innym się podobają takie imiona innym nie proste trzeba krytykę umieć przyjąć...
Nie każdemu się muszą podobać wszytskie imiona...
Jestem takiego zdania jak ktoś daje imię Konwalia Jagoda czy Józef a jeszcze inni Patryk Marcin Kasia Basia czyli bardziej te pospolite to by było nudno....
Więc może macie rację źle napisałam lepiej brzmi że mam podziw dla osób które wybierają imiona dla swoich pociech takie inne niż wszytskie bo Ja bym takich imion nie wybrała....

ale to już rzecz gustu nie możemy dawać takich samych imion bo by się roiło od tych bardzo oklepanych....

Normalnie aż mi cisznienie podniosłaś krowo jedna.Jesteś beznadziejna. Jeżeli chcesz, zeby ktoś Ciebie szanował to szanuj innych ludzi a krytyjka owszem można ją wypowiadać, ale w KULTURALNY SPOSÓB , a tego Ci nieastety brakuje - lepiej tutaj nie pisz i nie rób zamętu.

hahahaha... myślę, że niedługo atmosfera na dobre się oczyści..
Tina tak w ogóle to witaj...
gdzie dokładnie imię Konwalia zostało zarejestrowane, bo ja wiem, że nikt takiego imienia jeszcze nie rejestrował..:) i ciekawa jestem:p

reklama
Poczytałam sobie wpisy naszej Tiny i Samotronki... i szkoda słów :-) no ale mim o wszystko witam ciepło :-D :-):laugh2:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry