reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
my na początku też co do imienia Gabriel nie byliśmy pewni, ale mówimy do małego po imieniu i pasi ;) zresztą najbardziej mnie przekonała córeczka mojego kuzyna która tak słodko mówi, że "ciocia ma Gablysia w bzuchu", albo głaszcze brzuch i mówi "aja Gablyś" :) słooodkie to jest.

reklama
Rysiek hmmmm na pewno jest nie popularne - w sumie slodko brzmi - Rysiu:-) Chyba mi się podoba...musiałabym się jeszcze oswoić:-p:-p

mój dziadek miał tak na imię...

a co z drugim imieniem? Zastanawiałyście się?
Ja postanowiła na cześć dziadka dać Ireneusz...
U mnie w rodzinie jest tradycja nadawania drugiego imienia po rodzicach, także moja córka jest Nicole Eliza, a syn będzie najprawdopodobniej Jakub Przemysław :)

Rysiek hmmmm na pewno jest nie popularne - w sumie slodko brzmi - Rysiu:-) Chyba mi się podoba...musiałabym się jeszcze oswoić:-p:-p

mój dziadek miał tak na imię...

a co z drugim imieniem? Zastanawiałyście się?
Ja postanowiła na cześć dziadka dać Ireneusz...

ja daje drugie imie po babci- bedzie Nikola Jadwiga

Co do drugiego to myśleliśmy o imieniu po babci... tylko, że babcie są 2 a imię trzeba wybrać jedno... i jak to wymyśleć, żeby się nie obraziła żadna?? Jedna babcia to Grażyna, druga Halina. Córa, póki co Milena (ale nie wykluczone, że się po urodzeniu zmieni).
Milena Grażyna
Milena Halina
obydwie opcje brzmią podobnie. Ja bym wolała Grażynę (po mojej mamie) ale nie wiem.. może, żeby żadnej przykro nie było damy jakieś inne imię? Może po matce chrzestnej: Magdalena? Milena Magdalena brzmi nieźle :-)

Co do drugiego to myśleliśmy o imieniu po babci... tylko, że babcie są 2 a imię trzeba wybrać jedno... i jak to wymyśleć, żeby się nie obraziła żadna?? Jedna babcia to Grażyna, druga Halina. Córa, póki co Milena (ale nie wykluczone, że się po urodzeniu zmieni).
Milena Grażyna
Milena Halina
obydwie opcje brzmią podobnie. Ja bym wolała Grażynę (po mojej mamie) ale nie wiem.. może, żeby żadnej przykro nie było damy jakieś inne imię? Może po matce chrzestnej: Magdalena? Milena Magdalena brzmi nieźle :-)

A może dasz swoje na drugie?
Ja tez nie mam pojęcia jakie drugie imię dac,a bym chciała ,bo synek ma..

no ja nie mam tego problemu bo mój tata - dziadek Olka - to człowiek, z którym kontaktu nie mam,
Więc drugie imię dla Olka będzie po tacie mojego Szymona :)

Gdybym miała dwóch dziadków, to drugie imię byłoby po tatusiu - czyli Szymon

Ja dam drugie imię takie jak ja mam drugie-Anna.Mój starszy syn ma po dziadku-Tadeusz(ur się 18.03 a 19.03 tylko innego roku dziadek zmarł i to tak dla uczczenia)a młodsi nie mają.

a co powiecie na Ryszarda? grubo się nad tym zastanawiamy, ale nie chcemy dzieciaczka skrzywdzić...
jak myślicie nie będą się dzieci z niego śmiały?
mi osobiście się nie podoba...

U nas drugie imiona będą po nas, czyli rodzicach, ewentualnie jakieś inne co nam się będą podobać.:-)

Póki co dalej zastanawiamy się nad Mikołajem lub Dominikiem :-)

nasz drugie imię będzie miał po tatusiu czyli Bartosz Michał! zawsze mówiłam że jak będę miała syna to dam mu na imię Michał a że trafił się tatuś o takim to dajemy jako drugie:)

reklama
Ryszadr hmmmm myślę, zę to kwestia przyzwyczajenia, Rysio brzmi słodko:)

U nas w rodzinie od zarania dziejów daje sie drugie imię po dziadkach, więc nasz będzie miał Alan, Andrzej,po teściu, bo Adrian ma po moim tacie:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry