reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rysiek mi się bardzo podoba (mój tata tak miał na imię) a czy go skrzywdzicie...?? nie wiem - dzieci mogą sę śmiać z każdego imienia, więc ciężko powiedzieć. Sama myślałam o Ryśku, gdyby był syn, ale wychodzi, że będzie dziewczynka, więc ... może następnym razem.
Generalnie chyba mało popularne teraz imię i oryginalne, więc moim zdaniem gra warta świeczki (żeby na podwórku się nie myliło z innymi...)

reklama
ja bym sie nie smiała :-)
zwlaszcza, ze zdaje sie ze obecnie za sprawa Chylinskiej imie jest dosc popularne znowu, tzn. juz nie budzi zdziwienia jak 10 lat temu

a co powiecie na Ryszarda? grubo się nad tym zastanawiamy, ale nie chcemy dzieciaczka skrzywdzić...
jak myślicie nie będą się dzieci z niego śmiały?

No ja mam akurat złe skojarzenia z Ryskiem(teśc...:crazy:),więc to kwewstia indywidualna...

rysiek :p mnie się podoba. ale u nas imię dla malucha bez zmian. będzie mały Gabryś i koniec. śmieję się, że to nie jest zdrobnienie od Gabriela tylko od Gabryszarda :p GabRYŚ --> GabRYSZARD. znając życie to pewnie będziemy na niego też wołać mały Rysiek - Gabrysiek.

hmmm...i Rysiek to takie światowe imię...RICHARD :)

Rysiek hmmmm na pewno jest nie popularne - w sumie slodko brzmi - Rysiu:-) Chyba mi się podoba...musiałabym się jeszcze oswoić:-p:-p

mój dziadek miał tak na imię...

a co z drugim imieniem? Zastanawiałyście się?
Ja postanowiła na cześć dziadka dać Ireneusz...

my nie dajemy drugiego. jakos nie bylo nigdy takiego zwyczaju w rodzince i nie bedzie poki co, bo nie przywykłam, Łukasz tez nie :-D
Ryśków jest sporo na Śląsku i nikt sie nie smieje ani raczje nie ma zlych skojarzen, bo tam to jak u nas Michał czy Paweł :tak: sama znam stamtąd kilku, nie mowiac juz o moim guru Riedlu, niestety juz Ś.P.
w dodatku Ryszard brzmi męsko i dumnie. mnie więc sie podoba :-)

Ostatnia edycja:
nasz bąbel drugie imię będzie miał po tacie - Gabriel Paweł. postanowiliśmy, że nasze dzieciaki będą miały drugie imię po nas. Nawet jeżeli następny też będzie chłopak to też będzie miał na drugie Paweł.

reklama
z Gabryszarda się uśmiałam :) gratuluje pomysłowości he he...
jak na razie jest Rysiek... jak się oswoimy to pewnie po narodzinach tak zostanie :) drugie imię dla bezpieczenstwa trzeba dać, jeszcze nie wiemy jakie ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry