reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Rysiek mi się bardzo podoba (mój tata tak miał na imię) a czy go skrzywdzicie...?? nie wiem - dzieci mogą sę śmiać z każdego imienia, więc ciężko powiedzieć. Sama myślałam o Ryśku, gdyby był syn, ale wychodzi, że będzie dziewczynka, więc ... może następnym razem.
Generalnie chyba mało popularne teraz imię i oryginalne, więc moim zdaniem gra warta świeczki (żeby na podwórku się nie myliło z innymi...)

reklama
ja bym sie nie smiała :-)
zwlaszcza, ze zdaje sie ze obecnie za sprawa Chylinskiej imie jest dosc popularne znowu, tzn. juz nie budzi zdziwienia jak 10 lat temu

a co powiecie na Ryszarda? grubo się nad tym zastanawiamy, ale nie chcemy dzieciaczka skrzywdzić...
jak myślicie nie będą się dzieci z niego śmiały?

No ja mam akurat złe skojarzenia z Ryskiem(teśc...:crazy:),więc to kwewstia indywidualna...

rysiek :p mnie się podoba. ale u nas imię dla malucha bez zmian. będzie mały Gabryś i koniec. śmieję się, że to nie jest zdrobnienie od Gabriela tylko od Gabryszarda :p GabRYŚ --> GabRYSZARD. znając życie to pewnie będziemy na niego też wołać mały Rysiek - Gabrysiek.

hmmm...i Rysiek to takie światowe imię...RICHARD :)

Rysiek hmmmm na pewno jest nie popularne - w sumie slodko brzmi - Rysiu:-) Chyba mi się podoba...musiałabym się jeszcze oswoić:-p:-p

mój dziadek miał tak na imię...

a co z drugim imieniem? Zastanawiałyście się?
Ja postanowiła na cześć dziadka dać Ireneusz...

my nie dajemy drugiego. jakos nie bylo nigdy takiego zwyczaju w rodzince i nie bedzie poki co, bo nie przywykłam, Łukasz tez nie :-D
Ryśków jest sporo na Śląsku i nikt sie nie smieje ani raczje nie ma zlych skojarzen, bo tam to jak u nas Michał czy Paweł :tak: sama znam stamtąd kilku, nie mowiac juz o moim guru Riedlu, niestety juz Ś.P.
w dodatku Ryszard brzmi męsko i dumnie. mnie więc sie podoba :-)

Ostatnia edycja:
nasz bąbel drugie imię będzie miał po tacie - Gabriel Paweł. postanowiliśmy, że nasze dzieciaki będą miały drugie imię po nas. Nawet jeżeli następny też będzie chłopak to też będzie miał na drugie Paweł.

reklama
z Gabryszarda się uśmiałam :) gratuluje pomysłowości he he...
jak na razie jest Rysiek... jak się oswoimy to pewnie po narodzinach tak zostanie :) drugie imię dla bezpieczenstwa trzeba dać, jeszcze nie wiemy jakie ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry