reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mi kiedyś bardzo podobało się imię Jakub (nawet tak nazwałam ulubionego misia), ale teraz przeraża mnie liczba małych Kubusiów na podwórku. Nie chciałabym, aby moje dziecko miało na imię tak, jak połowa klasy. Z drugiej strony wcale nie chcę czegoś szalenie oryginalnego.
Jeśli dziewczynka to na 90% Jadwiga. Wszyscy twierdzą, że to będzie na pewno dziewczynka, więc imię dla chłopca nie jest nawet dyskutowane. Ja nie jestem taka pewna, więc trochę kombinuję. Najgorsze jest to, że imiona kojarzą nam się ze spotkanymi wcześniej osobami. To czasem potrafi 'zbrzydzić' najładniejsze imię, bo zaraz sobie myślę, że nie chcę żeby moje dziecko było takie, jak ta osoba.

reklama
Mi kiedyś bardzo podobało się imię Jakub (nawet tak nazwałam ulubionego misia), ale teraz przeraża mnie liczba małych Kubusiów na podwórku. Nie chciałabym, aby moje dziecko miało na imię tak, jak połowa klasy. Z drugiej strony wcale nie chcę czegoś szalenie oryginalnego.
Jeśli dziewczynka to na 90% Jadwiga. Wszyscy twierdzą, że to będzie na pewno dziewczynka, więc imię dla chłopca nie jest nawet dyskutowane. Ja nie jestem taka pewna, więc trochę kombinuję. Najgorsze jest to, że imiona kojarzą nam się ze spotkanymi wcześniej osobami. To czasem potrafi 'zbrzydzić' najładniejsze imię, bo zaraz sobie myślę, że nie chcę żeby moje dziecko było takie, jak ta osoba.

moja coreczka bedzie miala na imie Nikola Jadwiga

Dziewczyny pomogly byscie mi w wyborze imienia bo kurcze dla dziewuszki mialam juz a dla chłopaka nie mam. No a że jest chłopak no to mam problem.
Mysle pomiedzy : Dominik, Daniel a Gabriel. Troche skłaniam sie do tego Gabriela. Wczesniej chcialam Marcina alenie moze byc może na drugie zobaczymy. Może wy mi jakies fajne imie rzucicie jeszcze kurcze jestem w kropce.

znacie jakieś stronki z imionami internacjonalnymi???
bo ja mojemu maluszkowi nie chce dać typowo polskiego ani typowo niemieckiego , a wiadomo jak Niemcy wypowiadają polskie słowa:dry:
Dlatego chce nadać dziecku internacjonalne imię , żeby wrazie czego w każdym panstwie EU mogli bez problemu je wypowiedzieć :cool2:

Jak dla mnie Gabriel to takie mało męskie :-D Ale to oczywiście moje zdanie, a jeżeli już prosisz o komentarze...
Mi się podoba Maciej :tak: A z tych co podałaś to najbardziej skłaniałabym się ku Dominikowi ;-)

bo ja mojemu maluszkowi nie chce dać typowo polskiego ani typowo niemieckiego , a wiadomo jak Niemcy wypowiadają polskie słowa:dry:
Dlatego chce nadać dziecku internacjonalne imię , żeby wrazie czego w każdym panstwie EU mogli bez problemu je wypowiedzieć :cool2:

wiesz co szczerze nie znam strony ale postaram sie dzis z siostra porozmawiac bo mieszka w niemczech i tez jest w ciazy wiec moze bedzie znala bo wiem ze tez miala dylemat nad iminiem

Shyla, mnie z takich imion się podoba Marc :tak: Znałam jednego chłopca o tym imieniu. Miał wtedy 3 lata i był szalenie inteligentny :-) Myślę, że w Polsce też by takie imię się przyjęło ;-)

wiesz co szczerze nie znam strony ale postaram sie dzis z siostra porozmawiac bo mieszka w niemczech i tez jest w ciazy wiec moze bedzie znala bo wiem ze tez miala dylemat nad iminiem

właśnie tez mam dylemat , nie jest łatwo :( jak wbijałam w google to wyskakiwały mi same angielskie stronki ;/ a na niemieckich to nic ciekawego nie znalazłam...
będę wdzięczna jak spytasz siostry ;-)

Shyla, mnie z takich imion się podoba Marc :tak: Znałam jednego chłopca o tym imieniu. Miał wtedy 3 lata i był szalenie inteligentny :-) Myślę, że w Polsce też by takie imię się przyjęło ;-)

mnie tez się podoba , ale znając mojego męża będzie się marszczył :(

Dlatego chce nadać dziecku internacjonalne imię , żeby w razie czego w każdym panstwie EU mogli bez problemu je wypowiedzieć :cool2:

Moja siostra również mieszka w Niemczech i swojego synka nazwała Patrick. Super się przyjęło i tam i tu w Polsce, bo dla Nas jest po prostu Patrykiem :-) A w Niemczech tak fajnie wypowiadają to imię ;-) Mały jest zadowolony, nigdy nie narzekał a ma już 12 lat :tak:
Myślę, że Dominik też by zdało egzamin .. Spotkałam paru chłopców w Niemczech o takim imieniu różnych narodowości.
No ale wybór należy do Ciebie :tak:

Ja to nadal chcę Emilkę, ale mój się nie chce zgodzić :sad: Czepił się Martyny i koniec kropka ... :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Moja siostra również mieszka w Niemczech i swojego synka nazwała Patrick. Super się przyjęło i tam i tu w Polsce, bo dla Nas jest po prostu Patrykiem :-) A w Niemczech tak fajnie wypowiadają to imię ;-) Mały jest zadowolony, nigdy nie narzekał a ma już 12 lat :tak:
Myślę, że Dominik też by zdało egzamin .. Spotkałam paru chłopców w Niemczech o takim imieniu różnych narodowości.
No ale wybór należy do Ciebie :tak:

Ja to nadal chcę Emilkę, ale mój się nie chce zgodzić :sad: Czepił się Martyny i koniec kropka ... :-p

myślałam nad tym imieniem:tak:
tak poza tym na dzień dzisiejszy to Patrick,Patrice (pl.Patryk), Sebastian,Kristian (pl.Krystian),Dominick,Dominic, Dominique (pl. Dominik),Daniel:tak:ale nie wiem czy mojemu mężulkowi się spodoba :/
Nic innego do głowy mi nie przychodzi :(
czekam jeszcze może bogusia007 mi poda jakiegoś linka od siostry :tak:

dla dziewczynki podoba mi się bardzo właśnie Emilka ale u nas to mówią albo Emilii,Emilia lub Emily) :-)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry