reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
och...ja baardzo chciałabym Amelkę, ale pewnie będzie chłopak...a z imieniem dla malucha już nie tak łatwo. Myśleliśmy o Miłoszu ale to maleństwo w moim brzuszku bardzo ruchliwe i bardziej mi na jakiegoś łobuziaka wygląda niż na Miłka :)

W piątek mam USG połówkowe więc wszystko będzie jasne :)

A tak w ogóle to witam wszystkich serdecznie!

Zgodnie z przeczuciami będzie chłopak :)
Będzie zatem: JULIAN ALEKSANDER

u nas chyba zostanie Bartus chyba, ze nam sie cos odmieni :) bo myslimy jeszcze nad Sebastianem albo Marcinem

jeżeli by się okaząło, ze córka to będzie Dagmara :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ojej Dagmara... miałam to imię za śliczne, dopóki moja "przyjaciółka" o tymże imieniu nie okazała się ostatnią szują na ziemi... Teraz mam uczulenie na wszystkie Dagmary- zresztą słyszałam, że większość z nich jest dwulicowa :p

Ja znam Dagmarę i jest w porządku, więc może jednak nie wszystkie są złe ;-)

Jeżeli o mnie chodzi to znów mi się odmieniają imienia ;-)
Póki co jest synuś Oskar:tak: M. za bardzo nie chce sie zgodzić, ale jeszcze trochę czasu, więc pewni mi się z 10 razy zmieni zdanie :-D
Jakby miała być córeczka (gdyby była niespodziewanka przy porodzie ;-)) to na bank była by Daria:tak:
Póki lekarze mówią, że będzie synuś :tak:, a ja myślę o Oskarku.

Ojej Dagmara... miałam to imię za śliczne, dopóki moja "przyjaciółka" o tymże imieniu nie okazała się ostatnią szują na ziemi... Teraz mam uczulenie na wszystkie Dagmary- zresztą słyszałam, że większość z nich jest dwulicowa :p

to wszystko zależy od wychowania i charakteru jak ktos z natury jest wredny to nie świadczy przeciez o tym imie no litości.
Mam dwie koleżanki Dagmary i są super wiec nie ma reguły a na pewno o charakterze nie świadczy imie

Kiniusia Oskar ładne chociaz ja przepadam za innego typu imionami :)
Moja koleżanka daje synowi Witold :) to akurat mnie sie nie podoba :) Moj maz sie smieje, ze nasz syn będzie Wacuś :p

to wszystko zależy od wychowania i charakteru jak ktos z natury jest wredny to nie świadczy przeciez o tym imie no litości.
Mam dwie koleżanki Dagmary i są super wiec nie ma reguły a na pewno o charakterze nie świadczy imie

Kiniusia Oskar ładne chociaz ja przepadam za innego typu imionami :)
Moja koleżanka daje synowi Witold :) to akurat mnie sie nie podoba :) Moj maz sie smieje, ze nasz syn będzie Wacuś :p
Hihihi :-p
Pajeczko, wiesz, u mnie jeszcze miesiąc temu w życiu bym nie pomyślałam nad takimi imionami dla dziecka ;-), odmienia mi się co kilka dni i ciągle myślę nad imieniem, żeby można ładnie było zdrobnić, żeby ładnie brzmiało i, żeby dziecko kiedyś w przyszłości nie wykrzyczało mi, że jak mu mogłam dać tak na imię ;-) No i przez to, ze odmienia mi sie co jakiś czas, to ciężka sprawa jest...

Hihihi :-p
Pajeczko, wiesz, u mnie jeszcze miesiąc temu w życiu bym nie pomyślałam nad takimi imionami dla dziecka ;-), odmienia mi się co kilka dni i ciągle myślę nad imieniem, żeby można ładnie było zdrobnić, żeby ładnie brzmiało i, żeby dziecko kiedyś w przyszłości nie wykrzyczało mi, że jak mu mogłam dać tak na imię ;-) No i przez to, ze odmienia mi sie co jakiś czas, to ciężka sprawa jest...

moj maz sie uparł na Sebastiana a mnie sie to imie strasznie nie podoba mam kuzyna o tym imieniu i mam złe wspomnienia. Tak samo oj maz nie chciał Dominika bo jego znajomy ma dzidziusia o tym imieniu i jest chore i rozumiem go dlaczego nie chce chyba strach przed tym, zeby sie nie okaząło, ze nasz maluszek tez chory bedzie.
Bartłomiej mu sie średnio podoba za to Bartuś tak a mnie sie Bartosz nie podoba bo znajomy ma syna o tym imieniu i nie chce mu dać satysfakcji bo on jest ten chłop troche psychiczny i potem by gadał, ze dalisy takie samo imie jak jego syn. Mowie masakra jakas :)

moj maz sie uparł na Sebastiana a mnie sie to imie strasznie nie podoba mam kuzyna o tym imieniu i mam złe wspomnienia. Tak samo oj maz nie chciał Dominika bo jego znajomy ma dzidziusia o tym imieniu i jest chore i rozumiem go dlaczego nie chce chyba strach przed tym, zeby sie nie okaząło, ze nasz maluszek tez chory bedzie.
Bartłomiej mu sie średnio podoba za to Bartuś tak a mnie sie Bartosz nie podoba bo znajomy ma syna o tym imieniu i nie chce mu dać satysfakcji bo on jest ten chłop troche psychiczny i potem by gadał, ze dalisy takie samo imie jak jego syn. Mowie masakra jakas :)
A dziwiłam sie siostrze i koleżanką jak opowiadały, ze wybór imienia to ciężka sprawa.;-)
Teraz już wiem, że to ciężka sprawa...ojjj...bardzo cieżka ;-)

reklama
No to też prawda, ale powiem wam, że imiona jednak mają coś wspólnego z charakterem- np. nie znam jednej Marty, z którą po paru słowach nie doszłabym do wniosku, że jesteśmy bratnimi duszami:)
Wszystkie są eleganckie babki :p
A tak na temat, to wiecie co, podoba mi się że wybieracie raczej "normalne" i tradycyjne imiona a nie jakieś zagraniczne, czy pokombinowane. Słyszałam nawet opinię, że "klasa robotnicza" daje dzieciom niesamowicie wyszukane imiona no bo jakby nie miały się czym z tłumu wyróżnić, np. super inteligencją to chociaż imieniem będą "ponad to" :p

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry