reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

imiona dla naszych dzieciątek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No to też prawda, ale powiem wam, że imiona jednak mają coś wspólnego z charakterem- np. nie znam jednej Marty, z którą po paru słowach nie doszłabym do wniosku, że jesteśmy bratnimi duszami:)
Wszystkie są eleganckie babki :p
A tak na temat, to wiecie co, podoba mi się że wybieracie raczej "normalne" i tradycyjne imiona a nie jakieś zagraniczne, czy pokombinowane. Słyszałam nawet opinię, że "klasa robotnicza" daje dzieciom niesamowicie wyszukane imiona no bo jakby nie miały się czym z tłumu wyróżnić, np. super inteligencją to chociaż imieniem będą "ponad to" :p

ja np mam koleżankę Martę, której bym oczy wydłubała taka wredna malpa wiec tez nie ma reguły :p

to zależy każdy ma inne upodobania do imion mnie np drażni jak ktos w Polsce nazywa dziecko np Alan albo inne dziwne imiona. Miałam koleżanke, która byla w moim wieku i na imie miała Xenia no litości:)
ale jak ktos mieszka za granicą to sie nie dziwie, ze daje zagraniczne imiona bo tam dziwnie brzmiałby np Jaś :p

reklama
Mi się na szczęście nie zmienia zdanie co do imienia dla bobasa ;-)

A Wam podpowiem jeszcze jakie mi się imię dla chłopca podoba - Maciej
U mnie odpada, bo M tak ma:-D

A dla dziewczynki, mój M ostatnio powiedział, że Natalia mu się podoba i chyba bym na to przystała ;-)

a mi dzis w nocy nawet sie śniło,ze wybierałam imie dla dziecka.W sumie to nadal nie wiem jakby miało sie nazywać.duzo imion sie podoba,ale niektóre zle sie kojarzą,a niektóre nie do przełknicia przez meża...masakra...
Z synkiem od początku wiedziałam,ze to bedzie Kubuś.

a mi dzis w nocy nawet sie śniło,ze wybierałam imie dla dziecka.W sumie to nadal nie wiem jakby miało sie nazywać.duzo imion sie podoba,ale niektóre zle sie kojarzą,a niektóre nie do przełknicia przez meża...masakra...
Z synkiem od początku wiedziałam,ze to bedzie Kubuś.

moj maż nie chce Kuby bo tutaj gdzie mieszkamy dzieci przezywają zamiast Kuba to Kupa i moj mąż powiedział NIE za czym moja mama sie załamała bo bardzo chciała miec Kubusia :)

A mi się Kuba kojarzy z moją wielką przedszkolną miłością:) Dziś jak go widzę to jakiś obzymłok (jakby to moja babiczka powiedziała:p) ale kiedyś... ileż to ja się nawzdychałam do niego przy Majce Jeżowskiej :D
Hulali po polu i pili kakao... haha ;]

No jak chciałam nazwac synka,to też niektórym zle sie kojarzyło.A ja sie uparłam i mój synek jest przeuroczym,spokojnym,bystrym bablem,nie wyobrażam sobie innego imienia.W domu czasem wołam na niego Bubus(tak sam sie nazywał jak miał niecałe 2 latka,he,he).

moj maż nie chce Kuby bo tutaj gdzie mieszkamy dzieci przezywają zamiast Kuba to Kupa i moj mąż powiedział NIE za czym moja mama sie załamała bo bardzo chciała miec Kubusia :)
moja mamusia tez by chciała mieć Kubusia

ja przystaje za Jagoda (na drugie Dorota albo Bronisława) , Wiktor ( na drugie Paweł) albo Patryk:))))))))))))
ale i tak obstawiam , że dziewczynka będzie:))))))))))))))))))))

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry