reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych dzieci + ranking imion

U nas coraz mocniej stawiamy na Dominika albo Szymona, za to co dziewczynki tylko moj maz ma jakis typ - Lena.
Mnie sie rowniez podoba to imie ale ilosc Lenek po prostu mnie odrzuca od tego imienia.

reklama
Amy Lena bardzo piękne imię nawet jeśli ich jest dużo zawsze możesz dziecku dać imię Magdalena i mówić na nią Lenka. U mnie jak będzie chłopiec to tez będzie Dominik.

Monaliza mi sie bardzo podoba Miłosz! Pewnie bym sie zdecydowała na nie ale szwagra syn ma tak na imię więc po ptokach.

Chodź czuje w kościach ze będzie chłopak nadal myślę nad imieniem dla dziewczynki. Do tej pory była Oliwia ale to jej 8 miejsce na liście mnie od strasza.
Podoba mi sie Patrycja no ale mam Patryka więc nie wchodzi w grę. Jagoda już jest w bliskiej rodzinie. Wkurza mnie rodzina, znajomi wszystkie fajne imiona już po kradli :-D złodzieje

u mnie tak
podoba sie

Konstancja, Kornelia ale moj M mowi stanowczo NIE
Dominik nie bo ma znajomego, którego synek jest głuchy bo go w żlobku pani upuścila...
Patrycja mi sie mnie podoba z powodu tego, ze znam kilka Patrycji i hmmm no nie...
podoba mi sie imie Borys ale znowu w reklamie psa tak nazwali...

Ja nie wiem dlaczego ale lubię nietypowe imiona, i to nie ma nic wspólnego z pochodzeniem, środowiskiem czy innymi bzdurami:-)
Mój pierwszy syn ma na imie Dorian, i razem z mężem od samego początku wiedzieliśmy ze nasze dziecko będzie miało tak na imię.
Teraz też obstawiam że bedzie facet i jedyne imię które mi się podoba to Milan ( odziwo staropolskie imie), choć wszscy mówią ze bedzie dziewczynka.... jesli tak to będzie Liwia:-)

weronikazzz, piękne imiona :) szczególnie Tymon i Tola, mmm...

Pajkaa, mnie się podoba Bruno dla chłopca, albo Sara dla dziewczynki. No ale wielu ludziom kojarzą się te imiona z psami, mimo że to są imiona dla ludzi. Ja miałam psa Kubę i świnkę morską Zuzię, ale czy to oznacza że to są imiona dla zwierząt i już dziecka tak nie można nazwać? Myślę że nie ma się czym przejmować, reklama niedługo zniknie z ekranów a imię jak najbardziej jest "ludzkie".

Tola świetne imię!
Lena i Oliwia są śliczne, ale mnie też przeraża ich popularność
Sara jak Mała Księżniczka :-D Bardzo chciałabym takie dać córeczce, ale A się nie zgadza:wściekła/y::-p

marudka u mnie na sare m sie nie zgadza bo mu sie kojarzy z jakas zolza z filmu jakiegos, a tez mi sie Sara baardzo podoba

Weronkaz mój typ, to tez Tola , wzięłam z Tolka Banana :-D:-D, tylko jest mały problem, jest to zdrobnienie od Anatola - a Anatola brzmi strasznie , więc zostaję przy Jagnie, Idze i Różyczce i Swietłanie , a synuś - Sasza, Feliks, Bruno :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Nagapalma uwieeeeelbiam Różę, ale z nazwiskiem się gryzie jakoś :szok:
Martusia1605, moja imienniczko :-D, moja radość nie zna granic, A się zastanawia jednak nad Sarą :-D

Do góry