reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieci + ranking imion

reklama
my mieliśmy wybrane na długo wcześniej przed ślubem, przed staraniami... Hubert bądź Jagoda... oba ze szczególnym znaczeniem ;)))

Mnie się dla chłopca podoba Mieszko, Miłosz, Igor, Marcel. Dla dziewczynki nie szukam, bo nie wiem dlaczego ale jestem pewna że to będzie chłopiec :)
Co do przezywania dzieci - ja z mojego dzieciństwa pamiętam osoby które były szkolnymi, klasowymi lub podwórkowymi popychadłami. I to były dzieci o zwyczajnych popularnych imionach, więc uważam że nie od imienia zależy czy nasze dziecko będzie lubiane. Pamiętam natomiast że zazdrościłam dziewczynkom o nietypowych imionach, tego że się wyróżniają. Sama chętnie wymieniłabym się na jakiekolwiek bardziej oryginalne imię, ponoć miałam być Olimpią i zła jestem że jednak jestem Kaśka. Fuj.
Jest gdzieś w necie dostępna lista najpopularniejszych imion nadawanych w ostatnich latach, warto zajrzeć by dziecko nie miało piętnastu kolegów o tym samym imieniu. To znaczy to jest akurat moje kryterium, może innym na tym nie zależeć.

My z moim B co do dziewczynki nie mamy problemu bo bedzie Oliwka ale z chlopcem jest wojna miedzy Miloszem a Mikolajem.Ktore wam sie bardziej podoba?

mysmy mieli problem z pierwszym synkiem taki:) mężowi podobal sie Sebastian mnie Bartłomiej :) zrobilismy losowanie :) synek jest Sebastain Bartłomiej:)

reklama
Amadeusz bardzo wpadło mi w oko ;))także będe próbować M namawiać na to imie :p no chyba ze samoistnie się mu spodoba...

Do góry