reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieci + ranking imion

Jak patrzę na imiona, to usiłuję dobrać do nich przezwisko... Dzieci są okrutne. Miłosz - Miłek Zgniłek.... odpada.

reklama
cyniczna fakt dzieci sa okrutne ale tak naprawde to do kazdego imiona mozna wymyslec przezwisko.

amy, a owszem:-D:tak::-D Ale to mi się akurat samo nasunęło... a skoro mi się pcha na usta, to takiemu dzieciakowi niewątpliwie toże :szok::no:;-):-D

heh mi by sie takie przezwisko z Miloszem by nie skojarzylo wydaje mi sie ze do kazdego imienia prawie jakby sie upral to by cos wymyslil

a ja nie słyszałam Maji i Lenki od dawna , za to mnostwo Oliwi, Amelek , Emilek i Zosi , a no i Noemi a z chłopców Dominiki ,Kacperki , Oliwiery,i Nikodemów wkoło mnóstewko . Moja siorka mila dac Gracjan Oliwier ale popatrzyla na malego i stwierdzila ze jednak Oliwier Gracjan:)

A ja codziennie teraz mam nowe pomysły na imię i do każdego przestaję być przekonana. Mój A już się nawet nie wczuwa w nowe pomysły, bo mówi, że i tak mi się jeszcze zmieni tysiąc razy :-p Ale to cała ja, jestem czegoś pewna do samego końca, a tuż przed zmieniam zdanie o 180 stopni haha :-p

a co sadzicie o imieniu jan janek jas
samo imię mi się podoba, chociaz ja bym go nie dała, bo po 1. - wkoło są same Jasie teraz, a po 2. - nie podoba mi sie jedno zdrobnienie, które jest uzywane w dalszej rodzinie. chłopczyk ma juz 3 latka, a od początku wszyscy mowia do niego Jaśko... :-)

Hmm my mamy kłopot z imieniem dla chłopca i ciężka sprawa z tym bedzie;/

Dla dziewuszki jest i nie ma innej opcji ;))w sumie nie wiem ale z M mówimy ż ebedzie córa hehe mam nadziejęże te nasze zmysły nie myla :p

Co do upodobania ojej kochane jest tyle ludzi co i pogladów do imion ;))nie ma co się sugerowaś kimś a sobą :))mam w nosku co kto myśli o imionach dla mych dzieci;))owszme miło się czyta czy słyszy jak komuś się podoba ale jak nie podoba się to mi zlatuje hehe

Także dla mnie Dominik i Alan to piękne imiona:))w końcu nazwane sa tak moje smerfy :D

reklama
Za pierwszym razem jak już wiedzieliśmy że bedzie córa to miałam kilka imion na myśli : Inga, Doris, Olivia i jeszcze jedno którego nie pamiętam. Dzień przed porodem zdecydowałam sie na Inga Olivia a w rzeczywistości ma Olivia Inga.
Teraz nie wiem dokładnie ale zastanawiamy się nad imionami. Wiem tyle że pierwsze ma byc ukraińskie lub rosyjskie a drugie po pradziadkach:-)

Do góry