Imię dla dziewczynki wybraliśmy razem : Amelia, chociaż ja całe życie chcialam mieć córeczkę Igę, ale uległam Mężowi A dla chłopaka Daniel lub Alan
reklama
Nie jest to łatwa decyzja z tymi imionami.... jeszcze w sumie jest dużo czasu. Ja z pierwszym dzieckiem tez nie mogłam się zdecydować i tak naprawdę kilka dni przed porodem dopiero zapadła ostateczna decyzja
Myślę że dobrze jak imię do nazwiska dobrze pasuje.
Alan - podoba mi się
Myślę że dobrze jak imię do nazwiska dobrze pasuje.
Alan - podoba mi się
amy22
Aktywna w BB
Ja rowniez myslalam nad Amelia ale juz mam dwa powody ktore mnie zniechecaja. Mąz ktoremu sie to imie nie podoba i wysyp Amelii, niestety to imie zaniedlugo bedzie miala chyba co piata dziewczynka.
Alan mi sie nie podoba
(Mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi za te slowa, tak to jest juz z imionami ze jednym sie spodoba drugim nie, kazdemu nie dogodzi wazne zeby nam sie podobalo) ja za kasliwe uwagi na temat moich imion na pewno nie bede sie fochac
U nas jeszcze nie wiadomo, jeszcze sporo czasu dla dziewczynki nie mamy imienia ale chlopiec chyba bedzie Dominik.
Alan mi sie nie podoba
(Mam nadzieje ze nikt sie nie obrazi za te slowa, tak to jest juz z imionami ze jednym sie spodoba drugim nie, kazdemu nie dogodzi wazne zeby nam sie podobalo) ja za kasliwe uwagi na temat moich imion na pewno nie bede sie fochac
U nas jeszcze nie wiadomo, jeszcze sporo czasu dla dziewczynki nie mamy imienia ale chlopiec chyba bedzie Dominik.
U mnie gdyby była dziewczynka to będzie Marysia ale jeśli chłopiec to chyba Paweł. Co prawda w pierwszej wersji był Piotr i już się jakoś z tym oswoiłam ale mąż ostatnio mówił, że Piotrów mamy w rodzinie a Pawła nie więc zasugerował Pawła. Jeszcze jest czas zobaczymy.
Amy - Dominik to bardzo ładne i jednocześnie nie za często dawane imię. Sama z resztą mam synka Dominika ale on był po prostu wymodlony u św. Dominika Savio, więc o innym imieniu nawet nie myśleliśmy.
Amy - Dominik to bardzo ładne i jednocześnie nie za często dawane imię. Sama z resztą mam synka Dominika ale on był po prostu wymodlony u św. Dominika Savio, więc o innym imieniu nawet nie myśleliśmy.
Alana mój mąż ma chrześniaka mi si epodoba Oliwier ale mój siostrzeniec tak ma na imie i myslelismy Ksawery a teraz Alexander po dziadku moim no ale imie dla chłopca zmienia sie ciagle ,co do Dominików to baardzo duzo ostatnio znajomych nazywa tak synków ale tez mi si epodoba to imie dzla dziewczynki mamy jasne Maja Lenka albo na odwrót
Tygrysek1985
Fanka BB :)
Czy imiona determinują to, kim... - Video Dzień Dobry TVN
do odsluchania,taka rozmowa byla w ostatnim tygodniu w ddtvn, podawali najczesciej nadawane dzieciom imiona w zeszlym roku,
Lenka bardzo mi sie podoba ale nie chcialabym zeby moja Corka byla piata Lenka w klasie,
imie Oliwka dla mojej Corki wybralam w 2006 r jak moja Tesciowa lezala na lozu smierci, i takie tez nadalam w 2008 jak sie urodzila Oliwka, ale w 2006 jeszcze ludzie troche zartowali z tego imienia, natomiast obecnie Oliwki sa dwie u mojej malej w przedszkolu, no, ale jest Oliwka Gabriela to drugie po sp Babci
do odsluchania,taka rozmowa byla w ostatnim tygodniu w ddtvn, podawali najczesciej nadawane dzieciom imiona w zeszlym roku,
Lenka bardzo mi sie podoba ale nie chcialabym zeby moja Corka byla piata Lenka w klasie,
imie Oliwka dla mojej Corki wybralam w 2006 r jak moja Tesciowa lezala na lozu smierci, i takie tez nadalam w 2008 jak sie urodzila Oliwka, ale w 2006 jeszcze ludzie troche zartowali z tego imienia, natomiast obecnie Oliwki sa dwie u mojej malej w przedszkolu, no, ale jest Oliwka Gabriela to drugie po sp Babci
reklama
amy22
Aktywna w BB
maja16 no cos ty ja nie znam żadnego Dominika, a pracuje w przedszkolu. Moje znajome dają inne imiona wysyp to jest Gabrysiow, Amelii, Lenek, Maji. Dominika jeszcze nikt nie ma.
Mam mnostwo Majek w przedszkolu hehe i kazda jest zadziorna))
Monaliza mnie Mikolaj kojarzy sie z Mikolajem Swietym do 15 roku zycia nawet nie wiedzialam ze takie imie mozna dac dziecku hehehe wiec ja obstawialabym Miloszka
Mam mnostwo Majek w przedszkolu hehe i kazda jest zadziorna))
Monaliza mnie Mikolaj kojarzy sie z Mikolajem Swietym do 15 roku zycia nawet nie wiedzialam ze takie imie mozna dac dziecku hehehe wiec ja obstawialabym Miloszka
Podziel się: