reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
Panieńskie nazwisko miałam krótkie, więc z połączeniem Anna Dorota nie było szału.

Teraz nazwisko na 10 liter, Antonina Anna będzie kląć - dlatego brata chciałam również "pokrzywdzić" długim imieniem (na drugie imię na bank Robert), ale mąż mi się stawia :wściekła/y:

Ja na trzecie mam Elżbieta i inicjały panieńskie miałam A D E B :-D

U nas wszyscy mamy dwa imiona, więc i tym razem tak będzie. Debaty dotyczą pierwszego, drugie jest raczej 'mniej ważne'. Jakiś święty patron na pewno :-)
Yggam to zestaw imion jak ja, tylko, że nazwisko panieńskie króciutkie miałam, teraz z resztą też tylko 2 sylaby :p

To my mamy nazwisko12-literowe i też szeleszczące a imię dla małego Dominik więc będzie długaśnie, no ale trudno, imię dla chłopca było wybrane długo przed tym, zanim poznałam męża :-p

Ja mam drugie i jakoś uważam, że to tylko kłopot.. Także nasz malec będzie miał tylko jedno imię no i na szczęście nazwisko nie za długie, więc tyle dobrze. Moje jest bardzo długie bo ma aż 11 liter, na szczęście mój A. ma odpowiednie nazwisko. ;-)
Haha zapomniałam, że myśleliśmy nad imieniem Loki, ale niestety jest ono imieniem zakazanym :-)

Sprite mozesz do usc wyslac maila z zapytaniem. U nas od razu odpisują. Dexter zaakceptowane bo to meskie imie np.w USA a nie skrot itp. Nie pisali w ogole zadnych wyjasnien tylko jedno zdanie ze syn oczywiscie moze miec tak na imie. Walcz o Hane!

Ja tez mam dwa imiona dlugie stąd cora ma jedno krotkie;p

kasiek, Hana to też pełnowymiarowe imię, ale wg rady czeskie, słowackie i chorwackie. ok. napiszę maila, ale boję się zostawić ślad na piśmie, bo co jak odp., że mam spadać na drzewo... będzie już na papierku i dupa aaaaaa :dry:

reklama
Hm, a żeby się powołać na zagraniczne korzenie, albo np. zamieszkanie za granicą, by nadać takie a nie inne imię, trzeba w usc przedstawić dowody?

Do góry