Jak pracowałam przy przyjmowaniu wniosków o becikowe dopiero miałyśmy rewię imion. Tatusiowie jeszcze zionący imprezą pępkową, z dokumentami sami się dziwili jak dziwnie imię ich dziecka się pisze, np na wniosku NIKOLA a akt urodzenia NICOL i tatuś zonka walnął heheh najbardziej zapadł mi dzieciaczek Polluks Szypułka- ciężka przeprawa w szkole pewnie go czekała bo tak jak pisałyście dzieci są okrutne, najgorsze jest to że od kogoś się tego uczą
reklama
Kiedyś będąc nad mmorzem słyszałam jak babcia wolała na swoją wnuczke "Jasmin" . Okropnue to brzmialo. Nie wiem jak wam ale mi to imię kojarzy się z tabletkami antykoncepcyjnymi i z drzewem. Śmiałam się z mężem ze może wpadka podczas brania antyków:-)
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
Sylwi, Gabrysia też mi się podoba A mąż ostatnio wypalił, że syn będzie Antoni, myślałam, że go śmiechem zabiję - Antonina i Antoni, no genialny pomysł...
euforia
Zaciekawiona BB
Doggi wiem ze jest takie polskie imię,,, napisałam ze babka w urzędzie pytała mnie czy chcę Victoria (co nie jest napisane polszczyzną) czy Wiktoria ...Chodziło o to, że z tego co wiem kiedyś był problem z zarejestrowaniem imienia zagranicznego bądź z zagraniczną pisownią typu Dżesika a Jessica, czy właśnie Vicki Victoria.... heh a mówiłaś o czytaniu ze zrozumieniem
Ostatnia edycja:
bada m.
Fanka BB :)
Doggi graba moja prababcia też Wiktoria
bada m.
Fanka BB :)
rzeczywiście wyjątkowa ta Twoja babcia Gertruda
reklama