reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

bada m., swego czasu po "Przepisie na życie" zrobiło się paru Gniewków :-D Chyba dałabym Gniewosz ;-)
Ja też lubię znać imię, ale określę się dopiero po ujrzeniu płci :-p

reklama
Dzięki Nulini też tak myślę :happy: na szczęście ja mieszkam na zad....u więc takiego imienia jeszcze nie ma,a zresztą logiczne,że imiona się powtarzają :tak:

Ja zawsze chciałam mieć dwa imiona więc swoim dzieciom postanowiłam dać. Córka ma Paulina Maria, teraz też będą dwa. My za pierwszym razem myśleliśmy cała ciążę nad imieniem, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się dopiero po porodzie. Teraz też pewnie tak będzie.

P.S. Ja mam na imię Sylwia i bardzo nie lubię swojego imienia:-)

Agulqa, Paulusia mój mąż to Kubuś i jest od zawsze baaardzo spokojny.

Bada
jest jeszcze imię Jarogniew (znam i też mówią wszyscy do niego Gniewko, ale ktoś może zmienić Jarek) Ale chyba forma Gniewosz najbardziej mi się podoba.

to ja to odbieram na odwrót,moi synowie w okresie niemowlęcym aniołami nie byli,więc myślę,że Gniewko na przekór imieniu będzie :happy: a naajśmieszniej będzie gdy urodzi się córka :-D

:-)
witam
Dołączę do rozważań nad imionami dla naszych pociech...
Najpierw marzyłam o 3 archaniołach Michał Rafał i Gabriel...
3 synów i trzech archaniołów.
niestety córcia popsuła plany dlatego mam jednego archanioła Michała.
ma na imię Walentyna po mojej babci... Stare dziwne imię. Starsze panie to potrafią powiedzieć dziecku prosto w oczy dziecku jakie brzydkie imię...
Dlatego wytłumaczyłam córeczce żeby mówiła że się nazywa Walentynka:-)
skończyły się komentarze... a jej radość w dzień świętego Walentego kiedy przynosi po 30 -40 walentynek ze szkoły jest nie do opisania....

Druga córcia Aleksandra
hihi nie wiem dlaczego ale kiedy byłam w ciąży normalnie mówiłam o niej że jest cesarzową ba carycą (najpopularniejsza to Katarzyna) ale mi bardziej pasowała caryca Aleksandra bo ostatnia z carów... to też Aleksandra miała być ostatnia...
nazywamy ją OLusią a jak za bardzo rozrabia to Lusia...

Los płata figle wszystkim i OLusia wcale nie jest ostatnia...
Dla syna oczywiście jedno z imion archaniołów a dla córeczki Anna po prababci :-)

kto wie może będę miała trzech archaniołów???
już nie mówię ostatnie dziecko ;-)

Wern u mnie jedna ciotka też skomentowała imię mojej córki (ma na imię Dominika). Więc niektórym nigdy nie dogodzisz i nie ma co się przejmować.

Jak to moja mama mówi, "każde imię jest ładne, gdy się je miło i ładnie wymawia" i tego się trzymajmy przy wyborze imion dla naszych dzieci.

reklama
Super historia ;) Ile córki mają lat? ;-) Nie wiem czy życzyć Ci tej Anny, czy trzech Archaniołów... Szczęścia w każdym razie :tak:

Ja nadal nie mam pomysłów. Oby nie było jak przy młodszej, że dopiero po 2tyg zdecydowaliśmy się w końcu nadać imię :-D
A co do ilości dzieci, nie zarzekam się ani, że koniec, ani że jeszcze będą kolejne, bo życie płata różne figle.;-)

Do góry