reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

Femme mój też jest mądry... Aż za mądry jak na swój wiek :p
A najlepsze jest to, że doskonale wie co zrobić żeby mamusia mu uległa albo się nie gniewała

reklama
Femme w moim najbliższym otoczeniu nie mam ani jednego Kuby :-) a znam chyba trzech z mniej więcej mojego pokolenia...także dla mnie nie jest jakoś baardzo popularne :-D za to Franków, Amelek, Julek, Oliwek itp cała masa. .

Femme, ja mam kuzynkę Sonię i ciotkę Sonię :tak:. na studiach miałam też koleżankę Sonię. także dla mnie imię normalne. juz bardziej z psem czy chomikiem to mi się ten słynny Kuba lub Maks kojarzy. ale takie dzieciaczki Kubuśki też znam i mówiąc o nich w ogóle nie przychodzi mi na myśl skojarzenie ze zwierzęciem :tak::tak:

ja nawet w rodzinie mam Kewina. i choć w ogóle imię nie w moim guście to jakoś na co dzień o tym nie myślę.

Ja przeczytalam sterte imion no i dalej madrzejsza nie jestem. Na razie jest Tymon, Wojciech, Tytus, Eryk, Wit(?) i Staś tzn Stanisław wiec dalej niesprecyzowani jestesmy heh dobrze ze jeszcze czas jest :p

Alecta mi jasiek odpada. W kaliszu same male jaski chodza :-\

Co do imiom dla zwierzat to jak mlody sie rodzil chxialam zeby byl Kacper. Ale rodzicow pies miak tak na imie wiec odpadlo w przedbiegach :-\

Mlody urodzil sie w 2006r i fakt w jego wieku sami jakubowie ;-)

Tytus... w zyciu bym dziecku nie dala :p mam skojarzenie z takim jednym, a fe :p

Agulqa, mówisz jak mój mąż hah. Kiedys młodemu powiedziałam, ze w brzuchu mieszka dzidzi o imieniu Tytus. I od tej pory zaczela sie walka młody kontra mąż, bo jemu tez się kojarzy te imię z kimś "fuj". Ale ma mąż pecha, bo nasz syn taki uparty, ze ani myśli "polubić" inne imię dla dzidziusia hahaha. Smieszni są :tak:

Dziewczyny już kiedyś pisalysmy, że popularność imienia zależy też od regionu. U jednej pełno jest np. Kubusiow, a u innej nie ma ani jednego.

U nas w regionie Sonia jest imieniem popularnym dla psa i ja nie znam żadnej Soni osoby, za to chyba z trzy czy cztery psy. Natomiast u innej Kacper jest np.imieniem popularnym u psów. Także rzecz gustu. Wszystkim się nie dogodzi :)

Oj Kacperka bym bardzo chciała, ale Ł się nie chce zgodzić.
No, ale tak jak pisałam tak tylko awaryjnie się zastanawiam, bo nie ma opcji żeby Maryśce fj.utek urósł :p

Femme ja na studiach też miałam koleżankę Sonię, troche dużo piła :D ale teraz stateczna Pani psycholog w poradni, b. fajna dziewczyna :)

reklama
Sprite ojjj juz ja bym cos wymyslila. W ogole tytus kojarzy mi sie z tyfusem :p sorry, ale nic nie poradze :p

Alecta my mamy od 6tc Roberta i od kilku tyg Gosie :-) ciekawe czy na porodowce cos sie zmieni ;-)

Do góry