reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla maluszków

ja też bym się nie przejmowała,nasz wybór też nikogo nie zachwyca ,ale mamy to w nosie o dziecku mówimy Gniewko i widzę,że po mału się oswajają,zresztą nie mają wyjścia,a Twoje obawy Suseł może wynikają z tego,że sama nie jesteś pewna wyboru,bo myślę ,że jakbyś pewna to byś się zdaniem innych tak nie przejmowała :happy2:

reklama
A ja tam np chce żeby imię się podobało u mnie w rodzinie ;-) nie jest mi to jakoś obojętne że rodzinka będzie twierdzić że imię jakieś krzywdzące itp. wiadomo że to jest nasz wybór ale dla mnie zdanie rodziny ma po prostu znaczenie ;-) tym bardziej jak jest kilka opcji które się podobają

Alecta u nas tez Robert sie nie podoba tesciowej ale mam to w d:p ona nadala imiona swoim dzieciom traz my :p

Kasiek to ja jak poznalam takiego Seweryna to myslalam ze to ksywa i po pol roku zapytalam jak ma na imie a on mowi ze seweryn :p to samo mialam z ziemowitem ;-)

O to ja tak miałam z imieniem Ariel i Gerard. O istnieniu imienia Ariel nie wiedziałam i kojarzyło mi się z Syrenką Disneya a nie z męskim imieniem. A Gerard to właśnie myślałam że to ksywka (wiedziałam, że jest takie imię ale jakoś nie przyszło mi do głowy że można tak dać na imię, ale było to z 15 lat temu:-D)

U mnie z kolei mąż bardzo chciał dać córce na imię Ania. Ile teściowa mu nagadała, że takie pospolite. Już chciałam na złość zrezygnować z Dominiki na rzecz Ani, ale jak się urodziła to zgodnie stwierdziliśmy że to Domi:-D

Ja rzeczywiście nie jestem jeszcze do końca pewna jakie imię chcę wybrać. Z Niną też tak było, rozważaliśmy różne opcje a w pewnym momencie przy burzy mózgów wpadło Nina- i oboje od razu stwierdziliśmy, że to jest to:-)
Prawdą jest też to, że w różnych regionach różne imiona są popularne. U mnie na Śląsku imię Marta jest raczej rzadkie, zwłaszcza wśród osób w moim wieku. A jak przyjechałam na studia to Wrocławia to na 30 osób w grupie były 4 Marty:-D

Tasian haha Gerard to moj sasiad. Ksiadz proboszcz to Alfons. A moj maz Wawrzyniec. Za plotem Orest:) Tu sami tacy inni:p
Ariel wg mnie tragedia. Przeciez to baba-wlasnie syrenka:p I sorry ale kojarzy sie z gejem. Ostatnio w tv podczas marszu wypowidal sie Ariel-imie idelnie mu pasowalo:p

Ostatnia edycja:
Ariel piękne imię :-D:-D:-D
Mnie jak pytają o imię szczególnie rodzice jedni drudzy to odpowiadam: Gwłacisław Aborcjusz i zaraz koniec nagabywania :-D:-D:-D

reklama
u mnie jest jeden Ariel chłopak teraz ma ponad 25 lat,ale mi zawsze kojarzyło się z proszkiem do prania,Orest znam i to takie wschodnie imię,ale Alfons tragedia,
jak mój teść psioczy na Gniewka to mój mąż pyta czy woli Adolfik ?:-D:-D:-D

Do góry