reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszków

reklama
Suseł w mojej był opór, ale my mieliśmy to gdzieś. Oni mieli czas na nadawanie imion swoim dzieciom teraz jest nasza kolej. Moja mama to miała jeszcze cień nadziei jak Ł szedł Tymka zarejestrować, że może inne "normalne" imię poda.
Tylko, że ja mam zawsze ciętą riposte jak mi na nerwy rodzinka zaczynała działać i w końcu dali sobie spokój.

Ja wiem, że to nasz wybór i nasze dziecko. Ale imię jest na całe życie i też nie chciałabym "unieszczęśliwić" własnego dziecka jakimś specyficznym bardzo wyborem. I nie mówię tutaj o Tymonie, kiedyś mi po głowie chodziło imię Olaf- ale jak powiedziałam w domu to popukali się w głowę, że mam dziecku jakoś normalnie dać na imię.

Suseł, ale przecież nie chcesz dać mu imienia, które je będzie ośmieszać itp.
Moja koleżanka np ma na imię Ola i nienawidziła swojego imienia z powodu rymowanki "Ola zapomniała parasola".
A imię jest ładne, ale każde może kogoś "unieszczesliwić".
Olafów znam kilku. Jednego mamy w rodzinie ma 2 lata, a drugi to 2 miesięczny syn znajomych. Imię mi się nie podoba, ale nie twierdzę, że nie jest normalne.
Nie ma co patrzeć na rodzinę tylko ma to co nam się podoba, a zawsze znajdzie się ktoś kto na każde imię będzie kręcił nosem.

reklama
Znam dwoch chlopakow o imieniu Olaf. Dla mnie to normalne imie. Jest w kalendarzu i w ogole. Jeden to prawnik a drugi nie wiem co robi ale fajne chlopaki.
Ale tak juz jest. Imie sie zawsze kojarzy z kims. Dla mnie Staszek to sasiad alkoholik, Antkowie i Ignacy to polowa wujkow a Remigiusz to mega tempy znajomy i chyba kazdy tak z nas ma ze wybiera imie ktore mu sie zle nie kojarzy:) Zalezy tez od regionu. Moj maz to Wawrzyniec. We Wrocku moja rodzina nie wiedziala ze istnieje takie imie a kuzyn myslal ze psa wolam:p Ja zas bylam przekonana ze to nazwisko:)A u niego to normalne imie, pelno kaplic, kosciolow sw.Wawrzynca i jakis tam slawny czlowiek.

Ostatnia edycja:
Do góry