reklama
Potrzebuje rady czy uważacie że imieniny dziecka powinny być w pierwszym terminie po urodzinach? Bo jak urodze w lipcu a imie które mi sie podoba ma imieniny 6 IV; 16 V; 24 XII i wolałabym zeby dziecko nie obchodziło imienin w wigilie...
U mnie ostatnio imię dla Małej to bardzo drażliwy temat - mój mąż uparł się na Lenę, a mnie bardziej pasuje Nina. I nie przemawiają do niego żadne argumenty, nawet te że to też moje dziecko, że ja je noszę przez 9 miesięcy, ja muszę znosić ciążowe dolegliwości, które akurat w ten weekend wyjątkowo dawały się we znaki i cały czas coś mnie bolało, no i w końcu ja musze to dziecko urodzić! Na moje argumenty odpowiada że to właśnie też jego dziecko, on też ma coś w tej kwestii do powiedzenia i on na żadne inne imię się nie zgadza i nie zgodzi no i jak ja mam do niego dotrzeć? Sprawę pogarsza to, że niemal wszystkim, i rodzinie i znajomym, bardziej podoba się Nina, a mój mąż zawsze jest z tych co idą pod prąd...
Co do imienin to ja bym nie przywiązywała do tego wagi, bo wiele osób w ogóle ich nie obchodzi, poza tym dla mnie ważniejsze jest samo imię a nie data imienin.
Co do imienin to ja bym nie przywiązywała do tego wagi, bo wiele osób w ogóle ich nie obchodzi, poza tym dla mnie ważniejsze jest samo imię a nie data imienin.
Ja imię dla dziewczynki mam od dawna - Nina lub Liliana, ale jeśli okażę się chłopiec to jestem w kropce bo nie mam pomysłu, nic a nic mi się nie podoba jak wybieraliśmy dla Tymka (Tymoteusz) to od razu wiedziałam że to jest to imię a teraz echo w głowie i wiatr hula
u mnie sytuacja bez zmian, pewniaki jedynie co do płci pięknej a jak wyjdzie siurek to będę wołać za nim ON
Antkowa ja bym się upierała przy Ninie, bo to tez mój typ :-) imię krótkie, charakterne i chwytliwe a do tego dziecko szybko nauczy się je wymawiać :-) no same zalety!
izabell96
Lipcowe mamy'09
A dla mnie imie Nina podobałao sie 5 lat temu ale ze sie urodził chłopak to Kacper a teraz typ jak narazie mam tylko na imię żeńskie Iga :-) ale zobaczymy jak bedize pewnie do lipaca jeszcze kilka razy zmienię bo coś czuję że płeć pewnie poznam po porodzie tak jak z synkiem wsómie niespodzienki tez są fajne
reklama
Sam
Lipcowe mamy'09
Dosia dzięki. Mąż jest bardzo za Igą. Natomiast mała dziś u lekarza powiedziała, że ona bardzo chce Kingę i ma nadzieję, że rodzice się zgodzą. Mnie się strasznie to imię kojarzy z przesłodzoną Kingą z M jak miłość. Jakoś nie pasuje mi do mojej córki. Oj będzie problem:-(. Amelka też mi się podoba, natomiast z Twoich chłopięcych typów to wiadomo Filip. Moje wymarzone imię dla chłopca, zastrzeżone od lat w rodzinie. Chyba mogę je już zwolnić, bo trzeciego dziecka nie planuję;-).
Izabell Iga bardzo ładnie;-).
Izabell Iga bardzo ładnie;-).