reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla maluszkow:):)

U nas druga córka wywołała burzę mózgów. Obecne typy to Gosia i Iga, ale to się jeszcze może zmienić;-). Wcześniej miała być Maja, Kinga lub Ala.

Ostatnia edycja:
reklama
Potrzebuje rady czy uważacie że imieniny dziecka powinny być w pierwszym terminie po urodzinach? Bo jak urodze w lipcu a imie które mi sie podoba ma imieniny 6 IV; 16 V; 24 XII i wolałabym zeby dziecko nie obchodziło imienin w wigilie...

U mnie ostatnio imię dla Małej to bardzo drażliwy temat - mój mąż uparł się na Lenę, a mnie bardziej pasuje Nina. I nie przemawiają do niego żadne argumenty, nawet te że to też moje dziecko, że ja je noszę przez 9 miesięcy, ja muszę znosić ciążowe dolegliwości, które akurat w ten weekend wyjątkowo dawały się we znaki i cały czas coś mnie bolało, no i w końcu ja musze to dziecko urodzić! Na moje argumenty odpowiada że to właśnie też jego dziecko, on też ma coś w tej kwestii do powiedzenia i on na żadne inne imię się nie zgadza i nie zgodzi :baffled: no i jak ja mam do niego dotrzeć? Sprawę pogarsza to, że niemal wszystkim, i rodzinie i znajomym, bardziej podoba się Nina, a mój mąż zawsze jest z tych co idą pod prąd...
Co do imienin to ja bym nie przywiązywała do tego wagi, bo wiele osób w ogóle ich nie obchodzi, poza tym dla mnie ważniejsze jest samo imię a nie data imienin.

Sysia to chyba nie ma aż takiego znaczenia. Ja np. urodziłam się 1 października, a imieniny obchodzę 22 lutego, po drodze jest jeszcze dwa razy Marty, ale rodzice przyjęli najbardziej popularną datę i tak zostało.

Sysiu tez wydaje mi sie ze data obchodzonych imienin nie jest wazna.
Antkowa moze maz jeszcze zmieni zdanie. jest jeszcze sporo czasu do namyslu. :-)
Sam mi bardzo podoba sie Iga. super typy. :-)

Ja imię dla dziewczynki mam od dawna - Nina lub Liliana, ale jeśli okażę się chłopiec to jestem w kropce bo nie mam pomysłu, nic a nic mi się nie podoba :zawstydzona/y: jak wybieraliśmy dla Tymka (Tymoteusz) to od razu wiedziałam że to jest to imię a teraz echo w głowie i wiatr hula :-D

u mnie sytuacja bez zmian, pewniaki jedynie co do płci pięknej a jak wyjdzie siurek to będę wołać za nim ON :-D:-D:-D

Antkowa ja bym się upierała przy Ninie, bo to tez mój typ :-) imię krótkie, charakterne i chwytliwe a do tego dziecko szybko nauczy się je wymawiać :-) no same zalety!

A dla mnie imie Nina podobałao sie 5 lat temu ale ze sie urodził chłopak to Kacper a teraz typ jak narazie mam tylko na imię żeńskie Iga :-) ale zobaczymy jak bedize pewnie do lipaca jeszcze kilka razy zmienię bo coś czuję że płeć pewnie poznam po porodzie tak jak z synkiem wsómie niespodzienki tez są fajne :-D

u nas jak na razie typy stanely na Amelii a u chlopczyka Emil lub Filip. malz straszy Szczepanem ale po malu wybijam mu to z glowy...

reklama
Dosia dzięki. Mąż jest bardzo za Igą. Natomiast mała dziś u lekarza powiedziała, że ona bardzo chce Kingę i ma nadzieję, że rodzice się zgodzą:baffled:. Mnie się strasznie to imię kojarzy z przesłodzoną Kingą z M jak miłość. Jakoś nie pasuje mi do mojej córki. Oj będzie problem:-(. Amelka też mi się podoba, natomiast z Twoich chłopięcych typów to wiadomo Filip. Moje wymarzone imię dla chłopca, zastrzeżone od lat w rodzinie. Chyba mogę je już zwolnić, bo trzeciego dziecka nie planuję;-).

Izabell Iga bardzo ładnie;-):-D.

Do góry