katagorka20
Fanka BB :)
fajny skecz!!! szkoda że imię tylko dla chłopca
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi sie to podoba i tez to, ze nie jest to imie oklepane we Francji, jest tu rzadko spotykane. Istnieje tez we Francji forma Adrien, tego imienia, jest to moze nawet forma bardziej francuska, ale ja wolalam wpisac przez a to wtedy jest dobrze i we Francji i w Polsce.
Wiesz.. ja to imię sobie umarzyłam jak miałam 15 lat.. i już 20 minęło jak wytrwałam i się doczekałam.. nie będę imienia pod Niemców wybierać, bo za 1,5 roku zjeżdżamy do Polski na stałe, więc nie ma najmniejszego sensu kombinować... A Niemcy jakoś sobie pewnie z wymową poradzą....Wiolan A Agata to istnieje takie imie w Niemczech? Ale mysle, ze nawet jak nie istnieje to nie jest to imie trudne do wymówienia, jest krotkie i proste.
U mnie już się zaczęło rodzinne wybieranie imienia Oczywiście mój wybór nikomu się nie podoba :-( Wręcz słyszę,że mam zmienić,bo jest tyle pięknych imion....Ehhh muszę to jakoś wytrwać...
Musisz!
Ja przy Antosiu sie nasłuchałam... ale tylko od tesciowej
i teraz tez juz mi powiedziala....
wogole sie tym nie przejmuje... to moje dziecko ! i tej wersji bede sie trzymac
powiedzialam jej ze: "ona miala juz szanse i dała na imię synowi jak chciala - a my damy jak my bedziemy chcieli" na beszczela nie????!!!
ale nie bede w tej kwestii z nia dyskutować - choc bardzo ja lubię...