reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D Dżizas, popłakałam się ze śmiechu, czytając o waszych dyskusjach z rodzicami!:-D
Jak byłam pewna, że urodzi się dziewczynka i mówiliśmy że będzie Zosia- to o dziwo WSZYSTKIM (i rodzicom i teściom i mojej siostrze) się podobało. Jak wyszedł chłopak i ustaliliśmy, że Franek będzie, to mój tata i siostra nieby nic nie powiedzieli, ale wiem że zachwyceni nie są.. Młoda (13 lat) rzuciła tylko: "Franek? Wiesz z czym mi się to kojarzy? Franciszek K., żył w XVII w, znany astronom..."
No nie wiem skąd ona to wzięła, ja umarłam ze śmiechu, mąż też, ale z Frania nie rezygnuję!:-D

W brazylijskich telenowelach czesto byly Eleny. Jasne, ze jest to i imie wschodnie, ale nie typowo, bo wystepuje i w innych regionach. Np. we Francji blondynke lub jasna szatynke, gdyby sie tak nazywala, brali by za dziewczyne ze wschodu, lub o takim pochodzeniu. A jak brunetka, taka ciemniejsza dziewczyna o poludniowym wygladzie to braliby szybciej za Hiszpanke, czy Wloszke lub Brazylijke.
Anusiak, czemu piszesz ze jestes made in Est, masz bialoruskie pochodzenie? Jezeli mozna spytac. Pytam, bo w Bialymstoku jest duzo ludnosci tego wlasnie pochodzenia.

Dziewczyny u mnie narzie na tapecie Antoś i Jaś..... jak wam się podobają? z chłopięcym imieniem od początku mamy problem i jakoś ciężko nam wybrać

OO to identyczne typy co u nas :-) Ale stanęło na Jasiu bo te imię nam obojgu się podobało, a Antosia chciał mój małż.

My też rozważaliśmy Jasia lub Stasia:tak:.
Ale teraz na poważnie myślimy o Karolu lub Franku- zapewne któreś z tych dwóch imion wybierzemy, chyba, że nas nagle olśni i wymyślimy coś innego;-).

reklama
Dla mnie z tych wszystkich najfajniejszy jest Karol, moim zdaniem to imie z klasa, ktore pasuje i dla dziecka, a przede wszystkim dla doroslego faceta. Wedlug mnie oczywiscie, kazdy ma inny gust. ;-)Bez urazy, ale ja nie przepadam, za tymi staropolskimi Jasiu, Stasiu itp., chociaz wiem, ze teraz sa w modzie. Jeszcze maly Jasio moze byc, ale dorosly facet, to nie za bardzo, te imiona jak dla mnie w wypadku doroslej osoby sa za miekkie, za duzo w nich tych zmiekczen, przez co brzmia dziecinnie. Jezeli juz ma byc po slowiansku to wole te bardziej wschodnie jak Leon, Borys, Igor, ect.

Do góry