reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D Dżizas, popłakałam się ze śmiechu, czytając o waszych dyskusjach z rodzicami!:-D
Jak byłam pewna, że urodzi się dziewczynka i mówiliśmy że będzie Zosia- to o dziwo WSZYSTKIM (i rodzicom i teściom i mojej siostrze) się podobało. Jak wyszedł chłopak i ustaliliśmy, że Franek będzie, to mój tata i siostra nieby nic nie powiedzieli, ale wiem że zachwyceni nie są.. Młoda (13 lat) rzuciła tylko: "Franek? Wiesz z czym mi się to kojarzy? Franciszek K., żył w XVII w, znany astronom..."
No nie wiem skąd ona to wzięła, ja umarłam ze śmiechu, mąż też, ale z Frania nie rezygnuję!:-D

W brazylijskich telenowelach czesto byly Eleny. Jasne, ze jest to i imie wschodnie, ale nie typowo, bo wystepuje i w innych regionach. Np. we Francji blondynke lub jasna szatynke, gdyby sie tak nazywala, brali by za dziewczyne ze wschodu, lub o takim pochodzeniu. A jak brunetka, taka ciemniejsza dziewczyna o poludniowym wygladzie to braliby szybciej za Hiszpanke, czy Wloszke lub Brazylijke.
Anusiak, czemu piszesz ze jestes made in Est, masz bialoruskie pochodzenie? Jezeli mozna spytac. Pytam, bo w Bialymstoku jest duzo ludnosci tego wlasnie pochodzenia.

Dziewczyny u mnie narzie na tapecie Antoś i Jaś..... jak wam się podobają? z chłopięcym imieniem od początku mamy problem i jakoś ciężko nam wybrać

OO to identyczne typy co u nas :-) Ale stanęło na Jasiu bo te imię nam obojgu się podobało, a Antosia chciał mój małż.

My też rozważaliśmy Jasia lub Stasia:tak:.
Ale teraz na poważnie myślimy o Karolu lub Franku- zapewne któreś z tych dwóch imion wybierzemy, chyba, że nas nagle olśni i wymyślimy coś innego;-).

reklama
Dla mnie z tych wszystkich najfajniejszy jest Karol, moim zdaniem to imie z klasa, ktore pasuje i dla dziecka, a przede wszystkim dla doroslego faceta. Wedlug mnie oczywiscie, kazdy ma inny gust. ;-)Bez urazy, ale ja nie przepadam, za tymi staropolskimi Jasiu, Stasiu itp., chociaz wiem, ze teraz sa w modzie. Jeszcze maly Jasio moze byc, ale dorosly facet, to nie za bardzo, te imiona jak dla mnie w wypadku doroslej osoby sa za miekkie, za duzo w nich tych zmiekczen, przez co brzmia dziecinnie. Jezeli juz ma byc po slowiansku to wole te bardziej wschodnie jak Leon, Borys, Igor, ect.

Do góry