reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

magda102 Elena jest bardzo rzadkie, ale ładne.. a Mały skąd wytrzasnął takie imię?
ja się coraz bardziej kieruję ku Tomkowi, Tomusiowi itd.. chyba ilość zdrobnień co do imienie Tomasz mnie przekonuje:-D

reklama
kolega z pracy dał swojej córeczce na imie Jelena... na samym początku byłam zdziwiona ale później sie przekonałam... bardzo miłe i delikatne imię...

Aga jak piszesz o Tomaszu to przypominam sobie mojego brata gdy był mały... zawsze mówił o sobie że ma na imię Tomcio... strasznie przy tym poważny był:-)

Elena jest super, my wachalismy sie sie pomiedzy Elina, Elena i Leana, dla dziewczynki i najprawdopodobniej, gdybym miala to szczescie miec corke to bylyby wlasnie te trzy. Z Elina na pierwsze. Podobala nam sie tez Lana, ale troche mniej niz te trzy pierwsze.

Nasza córcia będzie miała na imię Maja :) Imię wybraliśmy dawno, dawno zanim zaczęliśmy starać się o dziecko a tu proszę taka niespodzianka imię trafione w 100%, urodzona w maju Majeczka :)

W miom przypadku....

dla coreczki podba mi sie imie: Alicja i Aleksandra..czyli Ola

a dla chlopca: Adas i Marcel...

zobaczymy jutro co mam w brzuszku....

Adam, to drugie imie mojego pierworodnego. A my z Erykiem, tez niezle trafilismy, bo patrzylam niedawno w kalendarzu, kiedy sa imieniny i sa 18 maja. Majowy chlopak i majowe imie.:-D

magda102 Elena jest bardzo rzadkie, ale ładne.. a Mały skąd wytrzasnął takie imię?
Właśnie tym mnie zaskoczył, że: po I nie słyszałam takiego imienia, a okazuje się, że jest. Po II faktycznie jest rzadkie, natomiast skąd wytrzasnął tego nie wiem. Tak sobie wymyślił i zbieg okoliczności sprawił, że Elenki biegają po tym świecie już od wielu wielu lat.

kolega z pracy dał swojej córeczce na imie Jelena... na samym początku byłam zdziwiona ale później sie przekonałam... bardzo miłe i delikatne imię...
No do tego imienia to naprawdę trzeba się przekonać, a potem jeszcze przyzwyczaić. Pierwsze moje skojarzenie dot. jelenia, tego rogatego co pomyka po lasach za sarenkami...

Elena jest super, my wachalismy sie sie pomiedzy Elina, Elena i Leana, dla dziewczynki i najprawdopodobniej, gdybym miala to szczescie miec corke to bylyby wlasnie te trzy. Z Elina na pierwsze. Podobala nam sie tez Lana, ale troche mniej niz te trzy pierwsze.
Leana super, czyta się je normalnie jak pisze? Bardzo ładne.
Agate może następnym razem się uda machnąć Wam Elinę ;-)

reklama
Witam ja tez mam problem jesli chodzi o imie, choc jeszcze nie wiemy co bedzie to juz mamy typy tylko z wyborem ciezko:-(
Dziewczynka: Miriam, Estera lub Sara
Chlopczyk: Immanuel, Jeremiasz lub Joshua
Moze macie jakis pomysl:-)

Do góry