reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
u nas jakaś posucha imionowa - w związkau z ostatnimi domysłami z usg mamy niezły problem z imieniem dla dziewczynki..
jest kilka fajnych, ale naprawdę żadne do końca do nas nie przemawia.
Moje typy - nie sugerujcie się kolejnoscia, bo nie ma to znaczenia i przy każdym jest jakies "ale":

Lena ( ale...źle kojarzy się mojemu A. no i ostatnio baaaardzo dużo Len się pojawiło)
Antonina (ale...nasi przyjaciele tak nazwali córeczkę niedawno)
Hanna (ale...moja kuzynka tak nazwała córeczkę niedawno)
Kalina (ale A. się nie podoba)
Basia (tu ja mam złe skojarzenia..ze znajomą)
Marcelina (ale kojarzy nam się troche z precelkiem)
Lea (ale niezbyt polskie)
Mila (ale takiego imienia nie ma - a imię Milena nam się w ogóle nie podoba)
Pola (ładnie ale bez fajerwerków)
Konstancja (a tu klops bo nie mamy pomysłu na zdrobnienie)

jeju, mam nadzieję, że się coś wyklaruje bo na razie słabo...

Te które się nie podobają twojemu A. od razu odrzuć bo nie ma sensu forsowanie. Zdrobnieniem od Konstancji może być Kostusia - Kostka - jak od Konstantego, ale chyba dziwnie brzmi, bo zaraz kojarzy się z kostuchą. Kiedyś widziałam jedno dziecko o tym imieniu i rodzice wołali na nią Konti - czy jakoś tak.

no i właśnie dlatego mamy problem - bo nie możemy dobrać fajnego zdrobnienia
a to skojarzenie z kostuchą - też mam właśnie

no i właśnie dlatego mamy problem - bo nie możemy dobrać fajnego zdrobnienia
a to skojarzenie z kostuchą - też mam właśnie

No trochę nie fajne, bo nawet jak nigdy to słowo nie padnie to zawsze się jakiś bahor w szkole znajdzie co to wymyśli i będzie dokuczał.

u mnie to miałam wybrane imię dla chłopca- Igor, a dziewczynka Amelka ale tak jak pisałam...siostra męża tak nazwała swoją córkę i my zostaliśmy bez imienia dla dziewczynki.

u mnie to miałam wybrane imię dla chłopca- Igor, a dziewczynka Amelka ale tak jak pisałam...siostra męża tak nazwała swoją córkę i my zostaliśmy bez imienia dla dziewczynki.

wiecie ja sie tym nie przejmuje, ze ktos z mojej rodziny czy znajomych dał tak córce na imię jak ja chciałam...

dzis Ci znajomi jutro mogą byc innymi... tak to juz jest, a dzieci nawet nie muszą sie poznać:-):-):-)

Z rodzina to juz cos innego...ale tez nie jest to dla mnie determinantem...

choc siostra męza to całkiem blisko... ale co tam, to żaden dyshonor ze dzieci mają tak samo na imię...i tak w zyciu spotkają osoby ktore mają tak samo jak one na imię...to nie konkurs na najbardziej unikalne i niepowtarzalne imię dla naszych dzieci...

U nas burza mózgu trwa... gdyby nie Antoś.. dla dziewczynki wybralabym teraz Antonina...
ale to imię juz mam w domu :)

Chcialabym Zosia - ale moja mama Zofia - nie chce o tym słyszeć, bo sama nie lubi swojego imienia..

Chyba zostane przy Krysi.... kiedyś bardzo popularne - dzis juz dla maluchów całkiem żadkie

reklama
Mój synuś będzie miał na imię Wojciech Paweł...( Paweł to po tacie) :-) Chyba jeszcze żadna z was na forum nie pisała ze bedzie tak dawała na imię...a może przeoczyłam:-)

Do góry