reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

reklama
A ja miałam mieć na imię po prababci (polskiej Tatarce) Tanzila.
Ale mama się rozmyśliła. Zresztą i tak pewnie by niezarejestrowali...

Tanzila i Saturnin sa moze smieszne w Polsce, ale np. tu gdzie mieszkam brzmialy by napewno lepiej, szczegolnie Tanzila, niz niektore z typowo polskich, popularnych w Polsce imion, ktore dla wiekszosci ludzi bylyby nie do wymowienia i czesto wywolywalyby usmiech na twarzach. ;-)A dla nas brzmia one normalnie.

Znam tu jedna mala 3 letnia Mulatke, ktorej mama jest biala Francuska, a tata jest czarny z Martyniki, ktora nazywa sie Talina i mi sie Tanzila, tak jakos skojarzylo z jej imieniem. Tez mi sie podoba, ale moze jak na Polske zbyt oryginalne, moze by potem dziecko mialo z tego powodu jakies przykrosci? Tutaj to, ani dzieci w szkole, ani wogole nikt nie zwraca uwagi, jak ktos sie nazywa, mozna nazwac dziecko najbardziej wymyslnie i oryginalnie, jak sie chce. Temu, ze tu jest taka mieszanka narodowosciowa i z tak roznymi imionami sie juz ludzie osluchali, ze nic ich nie zdziwi i w sumie nic juz tu nie jest zbyt oryginalne.:tak: Z wyjatkiem imion, ktore moze maja dziwne, a przede wszystkim trudne do wymowienia brzmienie, to wtedy jest usmiech i pytanie jak? jak? Bo nie potrafi tego wymowic, dobrze uslyszec i zapamietac, ale nie jest to zlosliwe.

Ostatnia edycja:
Narazie obstawiam:

1. Krystyna
2. Maja
3. Zosia
4. Nina
5. Michalina
-------------------------------
6. Larysa - ale mąż nie chce słyszeć
7. i Daria - ale moich 4 poprzednich facetów - to Dariusze :) wiec nie przejdzie ze względu na bliskie skojarzenia i zazdrośnictwo osobistego :)

oj trudno sie zdecydować... z synem bylo łatwiej. Maz dał pierwszy typ - mnie sie spodobało i ok... a teraz.... oj.....

Ostatnia edycja:
Narazie obstawiam:

1. Krystyna
2. Maja
3. Zosia
4. Nina
5. Michalina
-------------------------------
6. Larysa - ale mąż nie chce słyszeć

oj trudno sie zdecydować... z synem bylo łatwiej. Maz dał pierwszy typ - mnie sie spodobało i ok... a teraz.... oj.....
parząc na to co piszesz u mnie Laryska byłaby na 1 miejscu, potem Nina, Zosia, Maja Michalina i Krystyna.
:-)

reklama
Ja jestem Nina, a w sobotę spotkałam malutką Ninkę, miała może z półtora roczku, śliczna jak aniołeczek:-) A jak ją ładnie wołali: "Ninia, Ninuś, Niunia" Wycofuję wszystkie obiekcje do tego imienia jakie wystawiałam wcześniej, jest śliczne!:-D:-D

Do góry