reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla majówkowych dzieci :)

Asia.k. - zgadzam się z Toba - Konstanty to w zdrobnieniu Kostek.
Choc nie wiem, pewnie jest szansa zarejestrowac dziecko jako Kostek - USC chyba nie odmawiają. W sumie czemu mieliby to robić.
Konstranty to wlaśnie nasz wybór dla naszego bobo. Strasznie mi się to imie podoba ;-)

reklama
mnie sie podoba Amelka,Ada,albo Dorotka a dla chłopca Patryk,Michał badz kryspin...

Z tego co wiem Asia.k ma rację, Kostek jest zdrobnieniem od Konstantego, bo w naszych urzędach nie uznają zdrobnień i w papierach będzie Konstanty. No chyba, że jest jeszcze jakieś imię, którego zdrobnieniem jest Kostek, ale ja znam tylko Konstantego.

szukalam w bazie imion i niestety imienia Kostek jako takiego nie znalazłam
moj dziadek miał tak na imię:tak:

No ja właśnie też przetrząsnęłam internet i wersji oficjalnej - Kostek nie znalazłam - jest oficjalnie Konstanty - ze zdrobnieniem Kostek :sorry: Bardzo ładne imię ale jak już wcześniej napisałam to za długie do naszego nazwiska - choć jak będę zdesperowana i nic krótszego ładnego nie przyklepiemy, to będzie ten Konstanty -Kostek :-)

Konstanty, moj tata ma takiego kolege, wszyscy mowia na niego Kostek.

A krotkie imie dla chlopaka to jeszcze Borys i Igor.

Ostatnia edycja:
Borys i Igor, wygladaja na bardziej rosyjskie imiona, a sa normalnie we francuskim kalendarzu. Widzialam w nim wiele fajnych imion, ktore brzmialyby bardzo dobrze takze w Polsce. Jak by byly zainteresowane osoby, to moge, ktoregos dnia troche takich imion podac. ;-)

reklama
Agate pewnie, że podaj.. może akurat ktoś się skusi.. kilka dziewczyn mówiło, że interesują je tylko te mało spotykane imiona ;-)

Do góry