reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla kwietniowych dzieciaczków

U Nas też jest problem z imieniem chłopięcym. :-D :-p Jak dla Dziewczynki mieliśmy 100% Zosię,tak dla Chłopca ja i Zuzia chcemy Kubuś,to Grzesiek woli Borysa. :sorry2:

reklama
Nam z kolei zawsze bardzo się Kuba podobał, a sąsiedzi mają kota Kubę, więc jakoś tak dziwnie bym się z tym imieniem czuła. Ale dylematu nie ma, bo przecież będzie Ewcia:-)

Kiedyś mnie mocno wkurzało, że ludzie nadają zwierzętom ludzkie imiona, ale od kiedy uświadomiłam sobie, że zwierzęta są zazwyczaj lepsze od ludzi to już mnie to nie rusza :-) Ja mam na imię Kasia i znam wiele zwierzaków o tym imieniu :p Sama nazwałam królika Bogdan (samiczkę :p ) :D

Takie piękne imię, a żadna nie chce tak córki nazwać... jakichś światowych się zachciewa, zamiast pięknej, słowiańskiej Kachny ;) :p

A mi chodzi po głowie Sara - sprzeciw :-(
Daria juz coś lepsza reakcja.....

zawsze mi się Sara podobało, ale mojemu małżowi niestety nie :/

Takie piękne imię, a żadna nie chce tak córki nazwać... jakichś światowych się zachciewa, zamiast pięknej, słowiańskiej Kachny ;) :p

rany, mi się od razu kojarzy Katarzyna W i moja ex. koleżanka Katarzyna która wyniosła mi z domu złoto za 7300 zł. :O

znam jeszcze 1ną Kaśkę, ale ta dla odmiany jest ok ;D

My dla synka rozważaliśmy Filip lub Marcel, ale będzie córka, a dla niej miałam już od dawna wybrane imię Pola - będe miała dwie córeczki Nine i Pole :)

reklama
My z mężem rozważaliśmy imię Pola, ale na razie stanęło dla chłopców Kamil i Kondrad a dla dziewczynek Blanka i drugie imię jest bardziej problematyczne, bo córcia chciałaby Iga, mąż Tamara a ja się skłaniam ku Kalinie :-)

Do góry