reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla kwietniowych dzieciaczków

Najbardziej odkąd pamiętam chciała Zosię, ale niestety musiałam się pożegnac z tym imieniem bo narzeczony ma babcie Zosię, której nie znosi :(

reklama
Mój Igor miał być Gabrysia;-) Nikomu sie nie podobało, na szczęście jest chłopcem, chociaż Igor tez na początku taż jakoś nikogo nie zachwyciło....
Teraz chyba będzie Nadia lub Artur:tak::tak: Chociaż Kornelia też mi się podoba:-)

Kornela to piękne imię! Niestety póki co usłyszałam: zapomnij. A te imię poznałam jak miałam 24 lata mniej i się zachwyciłam.

Nam z mężem od samego początku podobały się imiona Maja lub Kubuś tylko jeśli chodzi o Maję to baliśmy się bo nasi bardzo bliscy znajomi są w 3 tygodnie starszej ciąży i też chcieli Maję i się bałam że jak obie będziemy mieli córki a oni będą pierwsi no to mamy problem;-), ale na szczęście u nas okazało się, że jest chłopak więc mamy Kubusia a u nich dziewczynka więc będzie Maja :-D. U mnie tylko niektóre ciotki zaczęły mówić że Jakub to taki popularne imię i co drugi tak się nazywa, ale powiedziałam im że po pierwsze ja we wszystkich klasach i we wszystkich pracach nie trafiłam na TAK POPULARNEGO KUBĘ i osobiście nie znam żadnego, a po drugie nie będziemy wymyślać imienia oryginalnego z którym źle się będziemy czuć tylko dlatego żeby się nie powtarzało bo to bez sensu jest i że nasz synek będzie Kubuś a reszta będzie musiała się przyzwyczaić i już! :-) Chociaż znajomi i inni bardzo pozytywnie reagują na to imię.

Z resztą ja uważam, że jak już dziecko się nazwie to potem i tak żadne inne imię do niego nie pasuje i nikt nie wyobraża sobie, żeby mogło się nazywać inaczej :-) więc nie wiem po co niektórzy próbują rodzicom narzucać swoją wolę.... mieli swój czas, swoje dzieci i nazywali jak chcieli więc niech teraz innym nie wybierają ;-).

Kornelia też mi się podoba, kiedyś myślałam jeszcze o Wiktorii i Kaji, a dla chłopca zastanawiałam się chwilę nad Filipem ale mąż powiedział że chce Kubusia więc już został ;-).

Nam z mężem od samego początku podobały się imiona Maja lub Kubuś tylko jeśli chodzi o Maję to baliśmy się bo nasi bardzo bliscy znajomi są w 3 tygodnie starszej ciąży i też chcieli Maję i się bałam że jak obie będziemy mieli córki a oni będą pierwsi no to mamy problem;-), ale na szczęście u nas okazało się, że jest chłopak więc mamy Kubusia a u nich dziewczynka więc będzie Maja :-D. U mnie tylko niektóre ciotki zaczęły mówić że Jakub to taki popularne imię i co drugi tak się nazywa, ale powiedziałam im że po pierwsze ja we wszystkich klasach i we wszystkich pracach nie trafiłam na TAK POPULARNEGO KUBĘ i osobiście nie znam żadnego, a po drugie nie będziemy wymyślać imienia oryginalnego z którym źle się będziemy czuć tylko dlatego żeby się nie powtarzało bo to bez sensu jest i że nasz synek będzie Kubuś a reszta będzie musiała się przyzwyczaić i już! :-) Chociaż znajomi i inni bardzo pozytywnie reagują na to imię.

Z resztą ja uważam, że jak już dziecko się nazwie to potem i tak żadne inne imię do niego nie pasuje i nikt nie wyobraża sobie, żeby mogło się nazywać inaczej :-) więc nie wiem po co niektórzy próbują rodzicom narzucać swoją wolę.... mieli swój czas, swoje dzieci i nazywali jak chcieli więc niech teraz innym nie wybierają ;-).

Kornelia też mi się podoba, kiedyś myślałam jeszcze o Wiktorii i Kaji, a dla chłopca zastanawiałam się chwilę nad Filipem ale mąż powiedział że chce Kubusia więc już został ;-).

Bardzo dobrze mówisz, u mnie wszyscy darli się że Samuel to żydowskie imię i takie tam idiotyzmy.
Normalnie niech sobie dziecko zrobią, urodzą i dają imiona :no:

Zawsze komuś się może imię nie spodobać. Zresztą Dagmar, masz rację: niech rodzą i wtedy wybierają imienia. A co do Samuela to moja kumpela ma synka Samuela o pięknej aryjskiej urodzie :-D

Magda - Ja podchodzę do imienia tak samo jak WY :) Będzie Julka i tyle, nie obchodzi mnie to, że ludzie gadają, że Julek jest na pęczki itp, mi się to imie podoba, pasuje do nazwiska, i nie wyobrażam sobie nie nazwać tak mojej córki :) mimo iż moja dalsza kuzynka urodziła tydzień temu córeczke i też dała Julia - a co to tylko jedna Julia na świecie....
A na pocieszenie Ci powiem, że dla chłopca też mieliśmy Kubuś :) no ale okazało się, że będzie dziewczynka :)

Ja mam szczerą nadzieję, że w czwartek na prenatalnych dowiem się w końcu co moja dzidzia ma między szłapkami :) Dla dziewczynki mam już imię wybrane - Zoja, natomiast dla chłopca ... nie mam pojęcia :confused:. Może Julek, albo Kubuś. No jeszcze tylko 3 dni ....

reklama
Ja też chciałam córkę nazwać Zoja, ale mój mąż stwierdził że nie ma takiej najmniejszej możliwości... więc całe szczęście że mamy synia więc obyło się bez wojny.
Teraz nie wyobrażamy sobie mówić o nim i do niego inaczej niż Olo :) Także u nas na bank zostanie Aleksander :)

Do góry