reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

[

Roni21
mi sie nie podobaja Sary, Bereniki, Nicole, Vanessy, Wienety, i inne wenery bo dla mnie to z drugiej strony jakies "nasielne uzagranicznianie" a do polskich nazwisk to mi pasuje jak małpia dupa do zastawy...

Aeyne
a ty Roni nie przesadzaj, Sara to imie biblijne, wiec nie wsadzaj mi do jednego wora z Nicolami itepe, co?

ale co do Nicoli, Olivierow, Zaklin, Xawerych to mam takie samo zdanie jak ty. strasznie to wyglada w polskich realiach w ogole, nie tylko w zestawieniu z nazwiskiem.. eeech niektorzy nie maja wyobrazni

Agaton
rzeczywiscie polacy nie szanuja swojej kultury i wola nazwac corke Andzelika czy podana wyzej Nikola a wsztydza sie naszych pieknych polskich imion
Mam w _ _ _ _ _ wasze opinie i to czy się komuś podoba czy nie, ale to nie ładnie w taki sposób krytykować. Każdy ma prawo wyrazić swoje opinie ale wy w ww opiniach PRZESADZIŁYŚCIE z wypowiedziami.

reklama
Czy Ci się podoba czy nie mam prawo wyrazić swoją opinię. Po prostu nie lubię wyśmiewania się, czy też oceniania kogoś po tym jak nazywa swoje potomstwo. Są gusta i guścika , jest i wolność słowa ale wszystko ma swoją granicę.
A co do imion waszych dzieci nie mi oceniać czy fajne, czy nie bo to nie moje dzieci je noszą.
Pozdro

Sie mnie wydaje że nikt tu nie oceniał imienia TWOJEGO DZIECKA tylko dykusja była o imionach ogólnie :rofl2: to tak jakby sie ktos obrazil bo sasiad nazwal psa Sara :-D:-D:-D a jego dziecko to sara
Luz dziewczyno

a te znowu się kłócą:sorry:

Czarna79, dziewczyny na pewno nie pamiętały, że twoja córeczka ma na imię Nicola;-) bardziej się nam kojarzysz z Laurą:happy:

Kurde dziewczyny ja nie pisałam po to aby sie kłócić i nawet nie pomyślałam o tym że ktoś obraża moją córkę. Chodzi mi o dobór słów używanych w opiniach ,bo taki teks to już przegięcie (dla mnie)a do polskich nazwisk to mi pasuje jak małpia dupa do zastawy...
Mam nadzieje że teraz rozumiecie o co mi chodziło.

reklama
jesli mam byc szczera czarna79 to chyba wzielas to zbytnio do siebie :tak::tak::tak:
i milo by bylo gdybys odezwala sie czesciej niz dyskusja o imionach bo pomysle ze sledzisz watki i czytasz ale jako szpieg z krainy deszczowcow...a nie kobieta z krwi i kosci
zaczelysmy sobie dyskusje milo i z humorem i kazda polapala o co chodzi bez zadnej obrazy ani wytluszczonego druku a Ty stereotypowo ( moje ulubione slowo dzisiaj) wsadzilas wszystkie do jednego wora hehehe

czil kobieto

Do góry