reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla bobasków grudniowych

reklama
Margaret - z Bychawy. Ale mieszkam tu dopiero od roku, a większość życia spędziłam w Lublinie, poza tym w Lublinie pracuję, więc sercem i duszą jestem Lubelanką.
Wracając do tematu, moja koleżanka z pracy dziś urodziła córeczkę - Antoninę. Hmmm.... ::)

Anotsia to sliczne imię :D ale trzeba pamiętać, że nie zawsze to będzie mała Antosia później będzie Pani Antonina a to już mniej mi sie podoba :(

Ksawery - jak nie będziesz zdrabniać np. Ksawek to ok :)
Kamil - mi się osobiście podoba
Norbert - hmmm..... prawda cieżko się wymawia ale ma jakiś urok :)
Karol - za bardzo popularne jak na mój gust

A co powiecie o Mikołaju ???

ha, Dawid jak dla mnie najladniejsze dla chlopca!!! napuawde :) huehue. moj m ma tak na imie, gdyby nie to, to moj synus by tak mial :)

a dla mnie Maksio slicznie (alternatywa dla Filifiona byla), tylko blagam, nie przez x!!!

co do Oskara... to sie nie wypowiadam... ::) (tak jak Alanow, Arianow i innych Gabrielow i Sabatinich)

Norbert - za bardzo mi sie kojarzy z m jak m i jeszcze ohydnym zdrobnieniem... norbi... fuj :)

Kamil - jak dla mnie za blisko do Kamili ;-) takie lekko "rozowe" mi sie wydaje ;-)

Xavier i Olivier, no dolek ;-) ;-) ;-) juz mowilam czemu... ::)

dobra koniec krytyki ;-)

to ja juz wole Stasia i Jasia ;-)

Hehe,
A mi się podoba Oskar, chociaż trochę kojarzy mi się z Blaszanym Bębenkiem ;) Nawet mi się przyśniło imię Maciej Oskar, ale luby odrzucił stanowczo Macieja, jako że sami, co ich zna, to tacy kombinatorzy ;) i odpadło. Moja mama jeszcze miała typy: Fryderyk, Henryk (szczęśliwie dzięki tacie, moi bracia to Marcin i Maciej ;) )
A Antoniną to bym się nie przejmowała - wiele osób pozostaje przy zdrobnieniach również jak dorośnie - np. mam koleżankę Tysię (Justyna), ciocię koleżanki Dziunię (Wanda) i wszyscy tak do nich mówią, bo się tak przedstawili, nie ma co się przejmować :D

reklama
A propozycje Tomcia juniora odrzuciłam na wejściu bo to by 4 Tomcio Jasiński był :p
Mi się Jaś podoba ale jakoś..

Jaś Jasiński ???
Maksymilian Jasiński ???
Mikołaj Jasiński ???
Kajtuś Jasiński ???
Julian Jasiński ???
Nikodem Jasiński ???

Moi rodzice wymyślili, że będzie Mieciu :o jak to usłyszałam to mało z krzesła nie spadłam !!!

HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry