reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imie dla dziewczynki ..Blanka ?

Przeczytałam aż dwa razy Twój pierwszy komentarz w poście i ani słowa nie było o dyskusji na temat imion żeńskich w ogóle.
Napisałam, że imię Blanka mi osobiście się nie podoba, więc jak najbardziej było to w temacie.
Naskakujesz na mnie i inne dziewczyny, bo ośmieliłyśmy się zwrócić uwagę, że imię dla dziecka powinni wybrać rodzice a nie inni postronni ludzie. 🤷

Jakbyś od razu napisała, że chodzi o rozmowę o imionach komentarz mój byłby inny.

Po to jest forum, żeby się wypowiadać i odpowiadać na pytanie z wątku, a widać masz straszny problem z imionami swoich córek i szukasz potwierdzenia na forum, że powinnaś je zmienić co nie ma związku z tytułem wątku.
Ja nie wiem o co wam dziewczyny chodzi :) Ja na nikogo nie naskakuje. Napisałam jedynie swoje odczucia i nie prosiłam o opinię np że imię wybierają rodzice, a może męża nie mam? Czy wszystkie dzieci na świecie mają ojca bądź on się nimi interesuje? a nie teściowa czy inne tego typu. Zaczął się temat różnych imion, bo podpytywałam dziewczyny jakie mają inne typy może ku inspiracji?
A tu zaraz jakieś docinki odnośnie poprzedniego wpisu a to, że pewnie to imię dla mojej córki, a nie przyjaciółki itd po cholere to?
Ciężko odpowiedzieć na zwykle pytanie np imię Blanka mi się nie podoba, bo coś tam i tyle wystarczy. Ja nikogo nie proszę o ocenianie mojego życia i tym bardziej nie szukam potwierdzenia czy to dobra decyzja, bo i tak podejmę ją ja. Mam jeszcze czas, bo Pani w urzędzie która się tym zajmuje ma urlop i to jest mój czas na przemyślenie wszystkiego kiedy doszłam już do siebie i chce swoje życie układać po swojemu. :)
Jestem po terapii u psychologa poukładałam sobie w głowie wszystko po stracie dziecka i układam wszystko na nowo.
Myślałam, że to fajne forum życzliwych babek które na pewno zaraz coś doradzą, ale wszędzie tylko jad.

reklama
Oba imiona sa Ladne a i Sofia jest piekne . Pamietaj ty jako mama masz wplyw na to jak ludzie mowia do twojego dxiecka i jak to dziecko nauczysz.. ja mam Rafała i jak ktoś pokusil sie powiedzieć do niego Rafcio to zawsze zwracalam uwage, ze syn ma na imię Rafał, a teraz on sam juz ludzi poprawia i mówi, że ma na imię Rafał nie inaczej. I otoczenie bliskie juz sie nauczyło . Ze wszystkim idxie sobie poradzic, ale trzeba przetrwac swoje.
Ja mieszkam za granicą.. Tu się na prawde rzadko zdrabnia imiona 😊
Chociaż mojego syna da się, mówią na niego Fabi, ale to mi kompletnie nie przeszkadza.
Córka dostała na imię Sofia i tu wszędzie jest Sofiją, a ja jakoś nie mogę tego przełknąć i tym bardziej się do niej tak zwracać.. Stąd myśl o zmianie. Jest jeszcze malutka, więc to chyba odpowiedni czas. A ze starszą córka cóż.. Chyba będę musiała ponieść odpowiedzialność swoich czynów i zostawić to jak jest..

Ja nie wiem o co wam dziewczyny chodzi :) Ja na nikogo nie naskakuje. Napisałam jedynie swoje odczucia i nie prosiłam o opinię np że imię wybierają rodzice, a może męża nie mam? Czy wszystkie dzieci na świecie mają ojca bądź on się nimi interesuje? a nie teściowa czy inne tego typu. Zaczął się temat różnych imion, bo podpytywałam dziewczyny jakie mają inne typy może ku inspiracji?
A tu zaraz jakieś docinki odnośnie poprzedniego wpisu a to, że pewnie to imię dla mojej córki, a nie przyjaciółki itd po cholere to?
Ciężko odpowiedzieć na zwykle pytanie np imię Blanka mi się nie podoba, bo coś tam i tyle wystarczy. Ja nikogo nie proszę o ocenianie mojego życia i tym bardziej nie szukam potwierdzenia czy to dobra decyzja, bo i tak podejmę ją ja. Mam jeszcze czas, bo Pani w urzędzie która się tym zajmuje ma urlop i to jest mój czas na przemyślenie wszystkiego kiedy doszłam już do siebie i chce swoje życie układać po swojemu. :)
Jestem po terapii u psychologa poukładałam sobie w głowie wszystko po stracie dziecka i układam wszystko na nowo.
Myślałam, że to fajne forum życzliwych babek które na pewno zaraz coś doradzą, ale wszędzie tylko jad.
Odpowiedziałam na Twoje pytanie po co jest forum i po co na nim jestem.
Co do reszty wypowiedzi Twojej się nie wypowiem bo szkoda tylko i Twojego i mojego czasu, skoro odbierasz to jako jad.

Blanka mi się nie podoba bo dla mnie to imię twarde i jakieś szorstkie. Wolę imiona, które można fajnie zdrobnic. Ale wiadomo, dla każdego coś dobrego. Dzięki temu jest różnorodność imion.

Życzę wszystkiego dobrego w układaniu sobie w życiu 🙂

Nie nazywam jej tak tylko zawołałam i sprawdziłam czy zareaguje, ale Nelka i Aurelka brzmi bardzo podobnie i zastanawia mnie fakt czy nie zbyt podobnie dla sióstr 😊 Do starszej wołamy zazwyczaj Nelka, a młodsza zazwyczaj serduszko, puca bądź lala, bo tak woła ją starsza siostrzyczka 😁
Wiesz co gdyby nie to, że mam w rodzinie dużo Arkadiuszow, tak nazywałby się mój drugi syn. Byłby Alek i Arek :p

Ja mieszkam za granicą.. Tu się na prawde rzadko zdrabnia imiona 😊
Chociaż mojego syna da się, mówią na niego Fabi, ale to mi kompletnie nie przeszkadza.
Córka dostała na imię Sofia i tu wszędzie jest Sofiją, a ja jakoś nie mogę tego przełknąć i tym bardziej się do niej tak zwracać.. Stąd myśl o zmianie. Jest jeszcze malutka, więc to chyba odpowiedni czas. A ze starszą córka cóż.. Chyba będę musiała ponieść odpowiedzialność swoich czynów i zostawić to jak jest..
To jak czujesż ,ze o był zly wybór, i masz mozliwosc to zmienić:) to czemu nie.. imie idzie z nami juz do końca (no chyba ze sa pozwoli nam je zmienic) jednak lepiej od poczatku mieć imie ktore pasuje. A my rodzice jestesmy odpowiedzialni za to zeby wybrac to najlepsze dla dziecka:)

Ciężki masz orzech do zgryzienia. Nie zazdroszczę Ci,bo to nie jest łatwa decyzja.

Odpowiedziałam na Twoje pytanie po co jest forum i po co na nim jestem.
Co do reszty wypowiedzi Twojej się nie wypowiem bo szkoda tylko i Twojego i mojego czasu, skoro odbierasz to jako jad.

Blanka mi się nie podoba bo dla mnie to imię twarde i jakieś szorstkie. Wolę imiona, które można fajnie zdrobnic. Ale wiadomo, dla każdego coś dobrego. Dzięki temu jest różnorodność imion.

Życzę wszystkiego dobrego w układaniu sobie w życiu 🙂
Stąd pytanie właśnie o to imię, bo przyjaciółka zauwazyla, że mało tych Blaneczek, więc byłam ciekawa.. 😊
Swoją drogą to fascynujące jak odmienne sposrzeganie czegoś mają ludzie.. Dla mnie Bianka to bardzo dziewczęce i słodkie imię, aż nie wiem czy nie zbyt dziecinne dla dorosłej kobiety :) Tak samo jak Maja.. Dla małej dziewczynki piękne, ale dla dorosłej kobiety... No nie wiem 😊

Stąd pytanie właśnie o to imię, bo przyjaciółka zauwazyla, że mało tych Blaneczek, więc byłam ciekawa.. 😊
Swoją drogą to fascynujące jak odmienne sposrzeganie czegoś mają ludzie.. Dla mnie Bianka to bardzo dziewczęce i słodkie imię, aż nie wiem czy nie zbyt dziecinne dla dorosłej kobiety :) Tak samo jak Maja.. Dla małej dziewczynki piękne, ale dla dorosłej kobiety... No nie wiem 😊
Również odnoszę takie wrażenie. Tak jak ostatnio popularne imie Nel. No nie widzę dorosłej kobiety o tym imieniu, ale widzę że ostatnio robi furorę

Również odnoszę takie wrażenie. Tak jak ostatnio popularne imie Nel. No nie widzę dorosłej kobiety o tym imieniu, ale widzę że ostatnio robi furorę
Tak.. Ostatnio to imię staje się coraz bardziej popularne.. Też jest takie mega słodkie i nie wiem czy pasujące dla dorosłej kobiety, ale ja chyba takie właśnie imiona lubię.. Sama mam na imię Paulina i uważam, że to właśnie imię jest takie szorstkie, zimne..
To jak czujesż ,ze o był zly wybór, i masz mozliwosc to zmienić:) to czemu nie.. imie idzie z nami juz do końca (no chyba ze sa pozwoli nam je zmienic) jednak lepiej od poczatku mieć imie ktore pasuje. A my rodzice jestesmy odpowiedzialni za to zeby wybrac to najlepsze dla dziecka:)

Ciężki masz orzech do zgryzienia. Nie zazdroszczę Ci,bo to nie jest łatwa decyzja.
Przyznam szczerze, że to jedna z najtrudniejszych decyzji w moim życiu.. Ciągle jakieś myśli kłębią mi się w głowie..
Trochę przygnębiające, że jestem z tym sama i sama muszę podjąć decyzję, ale takie jest życie i muszę stawić temu czoła..

reklama
Tak.. Ostatnio to imię staje się coraz bardziej popularne.. Też jest takie mega słodkie i nie wiem czy pasujące dla dorosłej kobiety, ale ja chyba takie właśnie imiona lubię.. Sama mam na imię Paulina i uważam, że to właśnie imię jest takie szorstkie, zimne..

Przyznam szczerze, że to jedna z najtrudniejszych decyzji w moim życiu.. Ciągle jakieś myśli kłębią mi się w głowie..
Trochę przygnębiające, że jestem z tym sama i sama muszę podjąć decyzję, ale takie jest życie i muszę stawić temu czoła..
Ja na twoim miejscu juz bym nie zmieniała imion dzieciom, nie wyobrażam sobie zmieniać imienia.

Do góry