reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

Jeśli będziemy mieć córeczkę to chcemy dać jej na imię Julia, a chłopcu Michał bądź Kacper:-)
Wiktor tez bardzo ładne imię:happy:
Mnie się tam straszecznie podoba imię Adolf - nie ze względu na to kto je nosił, tylko ze względu na samo piękno tego imienia:-)
Ze względów oczywistych naszemu Śmieszutkowi tego imienia nie nadamy;-)

reklama
Ja miałam kiedyś kota adolfa- miał biały pyszczek i taką prostokątną plamę pod noskiem- no tylko z hitlerem się kojarzył;)
Mama nie chciała się zgodzić na to imię, bo u nas wszystkie koty zawsze miały imiona z linii muzycznej (flet, fagot, samba, blues), ale do niego tylko Adolf pasowało, więc tak z bratem do niego wołaliśmy.
Niestety ten kotek gdzieś nam przepadł- nie wiemy co się z nim stało... Widać to imię nie przyniosło mu szczęścia

ironia :-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: ale się uśmiałam

Ja znam same fajne Gośki :-);-)

A liljana bardzo podoba sie mojej kuzynce i chcą na nią wołać Lilka, jak dla mnie bomba :-)

heh, my też rozważaliśmy dla dziewczynki Lila, ale się tych Lilek porobiło dookoła jakoś dużo- prawie tak jak julek, majek i lenek. Dlatego dla dziewczynki mieliśmy ostatecznie dwie opcje- Klara albo Ewa, może następnym razem któreś z tych imion wykorzystamy, choć wątpię żebym z genami M. doczekała się kiedyś córeczki- u niego sami chłopcy się rodzą!:)

ps. Ja też znam fajne Gośki. No, znam też dwie niefajne, ale przeważają te fajne jednak - w tym nasze forumowe:)

Traschka, to moze nam też się uda następnym razem?:)
Nie ukrywam, ze marzymy o parce:) Bo z trzema facetami, to w ogóle nie wiem jak bym wytrwała pod jednym dachem!;)

aestima, traschka u mojego M też sami faceci, ale fajnie tak mieć małą kopię swojego męża :-)
choć nie ukrywam, ze chciałbym mieć jeszcze córeczkę ;-):-)

Pewnie, że fajnie mieć kopię męża- juniora małego, ale jedna kopia wystarczy, hehe;)
NIe no żartuję oczywiście, z drugiego synka też będziemy sie cieszyć, ale celować będziemy w dziewuszkę- jak jest parka jest ciekawiej- wiem, bo mam brata:)

Ewa - ładnie, Klara też.
Aestima z tym celowaniem - w szczególności z genami Twojego Męża - jak napisałaś może być różnie - znam takich co po 4 urwisów odpuścili sobie kolejne próby na płeć piękną. :-) Bali się kolejnego nicponia :-D Ale tak naprawdę to jest kwestia charakteru a nie braku czy istnienia czegośc między nogami/na klatce piersiowej - ja mam męski charakter, natomiast Tata Młodej - damski - w przeciwieństwie do swojej siostry, która mnie trochę przypomina :happy: - np. z tłuczeniem chłopaków w dzieciństwie, Tata Młodej nic z tych rzeczy, żadnych kłopotów wychowawczych....:laugh2:

reklama
AgatkaT - dzięki za opinię - widzisz każdy reaguje inaczej więc stąd moje obawy. Jeszcze nad tym myślę... Niby koleżanka napisała, że najwyżej będzie dwóch Szymków, ale ponarzekała przy tym trochę więc sama już nie wiem...

Co do pozostałych dyskusji:

Angel - Liliana - super imię, to był mój typ dla dziewczynki i mam nadzieję, że jak druga będzie córcia, to dam jej tak na imię:)

Co do imienia Małgosia - to baaaaardzo fajne imię i też znam same fajne Gośki;) Łącznie z moją mamą.

Do góry